Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Industriregistreringen

Et eksempel: Kærnecentralen

Som eksempel på det materiale, du typisk kan finde i Industriregistreringen, har vi valgt Kærnecentralen i Århus. Virksomheden optræder i registranten under to forskellige navne, nemlig som "Mejeriet Vesterbro" i 1935 og "Kærnecentralen Kløver" i 1977.

Det fremgår af den fuldstændige registreringsblanket (PDF-format).

Desuden findes der fotos, dels af bygningen, dels i form af affotografering af ældre fotos. Nogle af dem kan du ser her:

Et eksempel
Et eksempel
Et eksempel
Et eksempel

Eksemplet er ganske typisk for omfanget og karakteren af det materiale, du kan finde om en virksomhed i Industriregistreringen. 

Man kan dog for enkelte virksomheder være så heldig, at der findes betydeligt større mængder af f.eks. fotos og bilag.

Adgang

De fuldstændige registreringer, inkl. fotos og evt. bilag, kan ses på Nyere Tid & Verdens Kulturer. Der er almindelig adgang til arkivet, efter forudgående, skriftlig henvendelse - gerne pr. e-post.

En række lokalmuseer opbevarer desuden kopier af materialet for deres eget område. Har du langt til København kan du derfor med fordel spørge på det lokale museum om de skulle have en kopi inden du kontakter Nationalmuseet. En oversigt over alle landets kulturhistoriske museer kan findes på Kulturstyrelsens hjemmeside.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til Industriregistreringen kan du skrive til den ansvarlige museumsinspektør Anne-Mette Andersen