Flammens og Citronens sidste kamp
Flammen og Citronen døde med en uges mellemrum i 1944. Begge omkom efter at være blevet omringet af Gestapo, det hemmelige tyske politi.
Klokken var 10 om aftenen, da ringeklokken begyndte at kime. Indenfor i Gentofte-villaen kiggede beboere og gæster på hinanden. Så fulgte flere spark på hoveddøren og råb på tysk i mørket. En af gæsterne var Flammen, Bent Faurschou-Hviid. Han sprang op fra sin stol og løb op på første sal. Her slugte han en giftpille for ikke at blive anholdt levende. Så væltede tyskerne ind ad døren. Datoen var d. 18. oktober 1944, og en af modstandskampens legender var nået til vejs ende.
Modstandsfolk under tysk pres
I efteråret 1944 satte Gestapo modstandsbevægelsen under et stadigt større pres. Flere og flere modstandsgrupper var ved af blive opsporet af det top-professionelle tyske politi, der hver dag fik nye oplysninger fra danske stikkere. Og øverst på Gestapos liste over eftersøgte stod Flammen og hans modstandskammerat Citronen, Jørgen Haagen Schmith. De var endt midt i besættelsesmagtens søgelys på grund af deres elleve likvideringer af tyskere og besættelsesmagtens danske hjælpere.
Flammens og Citronens sidste sekunder
Tre dage før Flammens død d. 18. oktober 1944 opsporede Gestapo Citronen i en villa nord for København. Omringet og alene kastede han sig ud i en desperat skudkamp mod de mange tyske soldater og politifolk. Til sidst blev han dræbt i et forsøg på at slippe væk. Trods nedkæmpelsen af Flammen, Citronen og mange andre modstandsfolk lykkedes det dog ikke tyskerne at bremse modstandsbevægelsen. Hårdt presset fortsatte de større illegale organisationer deres aktiviteter frem til befrielsen i 1945.