Udfører en søgningSøg
Sundhedsmyndighedernes anbefalinger

Nationalmuseet overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer

Vi skal passe godt på hinanden
Din sikkerhed er helt afgørende for os. Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger, og vi har indført en række nye tiltag, der gør dit besøg sikkert og forsvarligt.

Billetkøb
Vi opfordrer alle gæster til at købe billetter online. Billetter og KLUB-kort (årskort) scannes i Forhallen ved ankomst på museet.
Har du ikke mulighed for at købe billet online, kan du også købe din billet i vores billetslag. Der er opsat afskærmning ved kasserne, og vores museumsværter har sat afmærkninger i køen, og de sørger for, at der er god afstand mellem gæsterne.

Er det sikkert at besøge Nationalmuseet ?
Ja. Vi overholder alle sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Vi sørger for, at der er håndsprit og god afstand mellem gæsterne. Nationalmuseet er et stort hus, så der er plads til mange gæster. Men vi lukker kun det antal gæster ind, som er forsvarligt, så vi kan holde afstand. Vi sørger for det sikkerhedsmæssige, så du kan slappe af og nyde dit museumsbesøg.
I alle udstillingsrum har vi anvist, hvor mange personer, der må være i rummet ad gangen. Museets vagter holder øje med, at der ikke er for mange gæster i vores udstillinger.

Bær mundbind
Fra den 29. oktober 2020 skal alle gæster over 12 år bære munbind på museet. I museumsbutikken kan man købe mundbind til 5 kr. pr. stk.

God håndhygiejne
Der er håndsprit til rådighed og mulighed for jævnlig og grundig håndvask på museets toiletter.
Vi opfodrer dig til at spritte dine hænder godt af, når du ankommer.

Vi har oprustet på rengøring
Vi gør ekstra meget rent på Nationalmuseet. Kontaktflader, som udsættes for særlig hyppig berøring, rengøres flere gange i løbet af dagen.

Restauranten
I restaurant Smør skal gæster når de er stående eller gående bære mundbind. Gæster kan købe mundbind i restauranten, hvis ikke de selv medbringer et.
I museumsbutikken kan man også købe mundbind til 5 kr. pr. stk.

Særligt for skoleklasser og grupper
Grupper og klasser på egen hånd skal bestille plads i udstillingen på forhånd, ellers er man ikke garanteret, at besøget kan gennemføres. Book dit gruppebesøg her

Det kan du gøre
Som gæst beder vi dig følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger:
Bliv hjemme, hvis du har symptomer på COVID-19. Det gælder også milde symptomer.
Vask dine hænder ofte – eller brug håndsprit.
Hold mindst 1 meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere
Hold mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (fx ældre)
Undgå håndtryk og kram
Tag kontakt til personalet, hvis andre gæster ikke tager hensyn

Sundhedsmyndighedernes anbefalinger

Vigtig information i forbindelse med gruppe- og skolebesøg

Nationalmuseet har skærpet sine retningslinjer ved gruppe- og skolebesøg som følge af COVID-19.
Læs mere her