Efterårsferie: Rundvisninger på Skibene på Holmen

13. oktober 11:00 - 21. oktober 14:00
DKK 150
Prisen er for en fællesbillet. Sroll ned i bunden for at se flere billettyper.
Hele efterårsferien kan du komme på rundvisning på flådens skibe på Holmen, der hver især fortæller deres del af historien om Danmarks søforsvar under Den Kolde Krig.

Ubåden SÆLEN er skabt til at snige sig lydløst ind i fjendtligt farvand og aflytte Warszawapagt-landenes radiokommunikation. Den lynhurtige torpedomissilbåd SEHESTED skal foretage de første nålestiksangreb i tilfælde af en sovjetisk invasion. Og den store fregat PEDER SKRAM er flådens flagskib og sidste bastion i forsvaret af de danske farvande.

Fra den 13. til den 21. oktober kan du komme om bord og få rundvisninger på ubåden SÆLEN og torpedomissilbåden SEHESTED. Du kan også gå om bord på egen hånd på den store fregat PEDER SKRAM og kravle til tops i Holmens historiske mastekran.

Rundvisning på ubåden SÆLEN
Tag en dyb indånding, og træd ind i det trange, dybe indre på Danmarks sidste ubåd, SÆLEN. Hør ubådens fascinerende historie – fra at spille en vigtig rolle i Danmarks invasionsforsvar under Den Kolde Krig til at være en del af krigspatruljerne i Golfen under krigen mod Sadam Hussein i 2003.

Rundvisning på torpedomissilbåden SEHESTED
Træd om bord på den tungt bevæbnede torpedomissilbåd SEHESTED, og få fortællingen om, hvordan man fra operationsrummet kan affyre et væld af dødbringende torpedoer, missiler og kanoner med få tryk på et par knapper.

Fregatten PEDER SKRAM på egen hånd
Besøg fregatten PEDER SKRAM, og far vild i skibets 250 rum, der er fordelt på syv dæk. Få historier om PEDER SKRAMs NATO-missioner i Atlanterhavet, og hør om det såkaldte hovsamissil – en halvt ton tung bombe, der ved en fejl blev affyret fra PEDER SKRAM og eksploderede i et sommerhusområde i Nordvestsjælland.

Til tops i Mastekranen
Holmens ikoniske mastekran fra 1749 er virkelig et besøg værd. Kranen er en 40 meter høj tømmerkonstruktion, hvor matroser var i stand til at trække 20 tons tunge master op, når de skulle til reparation. Fra toppen af kranen har man en enestående udsigt over Københavns tage.

Information

Mødested for rundvisninger på SÆLEN og SEHESTED:

SEHESTED
A. H. Vedels Pl.,
1439 København

Rundvisningen varer ca. 1 time.

Der er rundvisninger fra den 13.-21. oktober 2018 kl. 11, 12, 13 og 14 på dansk.

Besøg på fregatten PEDER SKRAM forgår på egen hånd. Fremvisningen af Mastekranen varetages af Fonden Peder Skram. PEDER SKRAM og Mastekranen har åbent kl. 11-17 fra den 13.-21. oktober

Mere information: www.pederskram.dk

Besøg på skibene og Mastekranen er ikke egnet for gangbesværede eller kørestolsbrugere.

Billetter

Køb fællesbillet til SÆLEN, SEHESTED, PEDER SKRAM og Mastekranen

Køb billet til SÆLEN og SEHESTED

Køb billet til PEDER SKRAM og Mastekranen

Se også

Del denne side