Udfører en søgningSøg

Money Talks: Er det tid til klassekamp?

ClockClock30. marts 19:00 - 21:00
DKK 150
NATKLUB: 100 DKK
Mød forfatter Glenn Bech, politiker og debattør Henrik Dahl, MF (LA) og lektor i økonomi ved CBS, Birthe Larsen. Moderator: Journalist Gertrud Højlund.

Klassesamfundet lever og trives. Det mener forfatter Glenn Bech, der taler ud fra egne erfaringer i sit manifest ’Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet’.

I bogen taler Bech fra en opvækst på samfundets bund om klasseskam, homoseksualitet, prol og elite – og om det velfærdssamfund, hvor vi som én stor middelklasse tror, at alle er lige, men hvor virkeligheden, ifølge Bech, er, at der er store forskelle i levevilkår, magt og muligheder.

I denne debat møder Glenn Bech politiker og debattør Henrik Dahl, MF (LA) og lektor i økonomi ved CBS, Birthe Larsen. De dykker ned i spørgsmål om social mobililtet, om hvorvidt ulighed gavner økonomien eller ej, om klasse- og velfærdssamfund kan eksistere side om side, om skattelettelser er udtryk for grådighed - og om vi har fået et samfund, der forgylder virksomhedsejere, topledere og højtuddannede konsulenter og træder på dem, der må optage et kviklån for at købe en vinterjakke?

Arrangementet er en del af programrækken ’Money Talks’, der i forbindelse med museets pengeudstilling ’Ka-ching – Show Me the Money’, sætter mennesker og økonomi til debat.

Billetten gælder også som entrébillet til hele Nationalmuseet samme dag i museets almindelige åbningstid.

Ny Vestergade 10, Prinsens Palæ
DK-1471 København K

Se også