Udfører en søgningSøg

KA-CHING! Vinterferie i pengenes verden

ClockClock11. februar 10:00 - 19. februar 17:00
DKK 120
Gratis for børn under 18 år
Få styr på lommepengene. Aktiviteter for hele familien.

I anledning af Nationalmuseets nye særudstilling om dine og vores penge, KA-CHING!, bliver museet i skolernes vinterferie omdannet til en pengeby. Her kan flittige børn gå renskuret hjem efter et besøg i udstillingens pengebad og få ny viden om, hvordan man får opsparingen til at vokse. 
  
Hele familien kan prøve kræfter med falskmøntneri, aktier og andre pengemaskiner. I kan løfte en ægte guldbarre, arbejde for pengene i vores hamsterhjul og blive klogere på, hvordan penge styrer jeres liv. 
  
Vinterferieaktiviteterne foregår rundt omkring på museet og i den nye pengeudstilling KA-CHING!

I KACHING-KØBING kan børn og voksne besøge forskellige boder og sammen udforske pengenes verden. Hvad sluger vores penge, hvor mange is må man undvære for at få råd en ipad eller et løbehjul, og hvor meget skal de voksne skillinge sammen for at få råd til sommerferien? 

Alle dage fra 11.til 19. februar fra kl.10.00-17.00. Bemærk at museet har åbent mandag 13. februar.

Mange flere aktiviteter i vinterferien....

Børnenes Museum
I Børnenes Museum kan du lege og røre ved alt! Tag på togt i vikingeskibet, leg som børnene i baggården i 1930’erne, eller sæt dig i skolestuen og bliv klogere på dine oldeforældres timer på skolebænken. Gå ombord på fragtskibet, og gå til ro i kahytten. Tag på marked i Pakistan og køb mad i basaren. Lav mad i det gamle køkken fra middelalderen, eller gør borgen kampklar til angreb.
Læs mere om Børnenes Museum

Se Egtvedpigens avatar
Som et af de første museer i verden bruger Nationalmuseet en særlig teknologi til at genoplive en verdensberømt kvinde fra oldtiden, Egtvedpigen. Se hendes avatar på museet. Ved siden af sin kiste står hun nu i en skærm og pifter efter dig eller råber hej. Hun fortæller sin historie, hvis du vil høre den.
Læs mere om Egtvedpigens avatar

Natuniverset "Sov sødt - jeg håber, du overlever natten!"
Prøv museets natunivers. Lyset slukkes og børnene må vandre ud i den mørke skov. Uglen tuder, vinden suser og mørkets væsener smyger sig bag træerne. Måske ser de en lygtemand, der vil lokke dem på afveje eller en helhest, som de må gemme sig for. Når børnene til byporten, venter der dem flere prøvelser. For både tyveknægte, bidske hunde og Fanden selv har frit spil i den sovende by.
Læs mere om natuniverset

Ny Vestergade 10, Prinsens Palæ
DK-1471 København K

Se også