Udfører en søgningSøg

Jul i en klunketid

ClockClock26. november 11:00 - 18. december 14:00
DKK 110
Tag med på julerundvisning i Klunkehjemmet, og se hvordan borgerskabet holdt jul i slutningen af 1800-tallet. Lørdag og søndag 11.00, 12.30 og 14.00.

Besøg familien Christensen i slutningen af 1800-tallet og oplev borgerskabets jul. Se deres julekort og juleklip, som fruer og frøkner klippede i stuerne. I spisestuen får du historien om den treretters julemiddag, som familien nød den 24. december. Dengang var der et helt nyt indslag på tallerken – risalamanden. Under rundvisningen ser du familiens pragstuer, hvor tiden har stået stille i over hundrede år. I en stue står juletræet, som er pyntet med familiens egne kræmmerhuse og julekugler.

Familien Christensen var en af byens spidser, og de hyrede de bedste arkitekter og dekoratører til at levere det ypperste af tidens design og trends. Fra 1890 til 1914 blev en smeltedigel af historiske og æstetiske strømninger foldet ud i lejligheden. Den besøgende vandrer igennem det ene sceneri efter det andet i lejlighedens stuer. 

Grosserer Rudolph Christensen tjente godt på sine forretninger med handsker, silkebånd, tyl og flæser til borgerskabets kvinder.

Vær opmærksom på, at der ikke er elevator op til lejligheden og, at der desværre ikke er adgang med kørestol, klapvogn eller rollator.

Grundet renovering i perioden august-december 2022 er det desværre ikke muligt, at se tjenestepigernes værelse, toilet og badeværelse i Klunkehjemmet. Vi beklager ulejligheden.

Er I en gruppe, kan I også booke jeres egen rundvisning, når det passer jer.
 

Ny Vestergade 10, Prinsens Palæ
DK-1471 København K

Se også