Udfører en søgningSøg

Hold et historisk våben til Lille Kulturnat

ClockClock15. marts 16:00 - 20:00
DKK 125
Gratis for børn under 12
På Den Lille Kulturnat kan børn og voksne teste deres evner på skydebanen og få lov til at holde vaskeægte våben.

Hvordan føles det at holde en luntemusket fra 1600-tallet brugt af en af Christian 4.’s soldater? Eller en Kalashnikov, der siden Den Kolde Krig har været et af de mest brugte geværer i verden? Eller hvad med det M10 gevær, som danske soldater bruger i dag?

Det kan du finde ud, når Krigsmuseet 15. marts slår dørene op til Den Lille Kulturnat for de 6-12årige og deres voksne.

Her har vi taget en håndfuld deaktiverede våben frem fra Krigsmuseets magasiner. Museets dygtige formidlere fortæller om de forskellige våben og viser, hvordan de skal håndteres. Du kan prøve at holde et M10 gevær, der bruges af de danske soldater i dag eller en MP40 tyskernes gevær fra 2 Verdenskrig.

Du kan også teste dine evner til at skyde – dog ikke med hverken luntemusketter eller Kalashnikovs. Til Den Lille Kulturnat kan du prøve at skyde med Nerf guns på vores skydebane - de skyder med skumpatroner og er helt ufarlige.

Fra kl. 16-17 er museet åben som normalt, og fra kl. 17-20 er Kanonhallen åben for Lille Kulturnats mange, sjove aktiviteter. Her kan du også se alt fra Kong Frederik 4.s kærlighedskanoner til luftværns HAWK missiler, der var en del af Københavns luftværnsforsvar under Den Kolde Krig.  

Praktisk information:

Dato 15. marts

Tid: kl. 16-20

Alder: 6-12 år

NB: Det er kun muligt at deltage i aktiviteten med Kulturpas.

Det er kun muligt at købe Kulturpas til Den Lille Kulturnat digitalt. Kulturpasset til Den Lille Kulturnat koster 125 kr. når man er fyldt 12 år. Det er gratis at medbringe to børn under 12 år ved køb af et Kulturpas. Dit Kulturpas er også din billet til fri transport med bus, tog og metro i Hovedstadsområdet zone 1-99 kl. 15.00-21.00

Kulturpas kan købes på Kulturnattens hjemmeside  https://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten

Tøjhusgade 3,
DK-1220 København K

Se også