Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Fad & Foredrag: Pirateri - Fra Somalia til Guineabugten

ClockClock16. juni 17:00 - 19:00
Hvorfor har danske skibe været i afrikanske farvande? Hvordan er det gået med indsatsen imod pirateriet? Hvad kan vi lære fra Esbern Snarre og de danske søfolk? Det fortæller Katja Lindskov Jacobsen fra Center for Militære Studier om til dette Fad & Foredrag.

Pirateri: fra Somalia til Guineasbugten
Ved seniorforsker Katja Lindskov Jacobsen fra Center for Militære Studier Som en af verdens store søfartsnationer har Danmark i mange år været indblandet i bekæmpelsen af pirater i afrikanske farvande. 

Senest har fregatten Esbern Snarre været indsat i Guineabugten uden for Vestafrika, der er et af verdens farligste områder for civile skibe.

Det kom særligt til udtryk, da der udbrød åben ildkamp mellem Frømandskorpset og en gruppe pirater syd for Nigeria i november 2021. 

Og det er ikke første gang, Danmark har været indblandet i indsatser imod pirateri. Også i 2010-2016 deltog danske fregatter i NATOs mission ”Ocean Shield”.

Men hvad har vi lært fra de to missioner? Kan læringen fra Somalia overføres til piratsituationen i Vestafrika? Hvad er forskellen på pirateriet i Øst- og Vestafrika?

I dette Fad & Foredrag fortæller Center for Militære Studiers seniorforsker Katja Lindskov Jacobsen om dansk forsvars antipirateri-indsatser i henholdsvis Østafrika og Vestafrika. 

Hun vil fortælle om, hvordan man har bekæmpet pirateriet – ikke bare til vands men især også til lands. Det er nemlig der, piratgrupperne planlægger deres angreb, har deres netværk – og det er der, de retsforfølges og fængsles.

Information
Tid: torsdag, den 16. juni 2022 kl. 17.00 – 19.00
Sted: Krigsmuseet. Tøjhusgade 3, 1220 Kbh K.
Pris: 150 kr.

Billetten inkluderer en kold fadøl for gæster over 18 år, til gæster under 18 år inkludere billetten en vand. 

Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag.

Krigsmuseet er desværre ikke egnet for gangbesværede eller kørestolsbrugere. 

Tøjhusgade 3,
DK-1220 København K

Se også