Udfører en søgningSøg

Vild vikinge-Kulturnat på Nationalmuseet

8. oktober 2013

Billede af vikingekampshow i Nationalmuseets forhal.
Kulturnatten 2013 på Nationalmuseet står i vikingernes tegn, og der er masser af aktiviteter for både børn og voksne - om så man er til brøl og sværd, quiz og perler - eller begge dele. Foto: Nationalmuseet.
Billede af vikingekampshow i Nationalmuseets forhal.
Til Nationalmuseets Kulturnat kan du blandt andet opleve forhallen runge, når vikingekrigerne fra Ulfhednir tordner sammen. Foto: Nationalmuseet.

Nationalmuseets Kulturnat handler om vikinger, vikinger og vikinger. Derfor er museet fuld af sjove, hyggelige og nervepirrende vikingeoplevelser for børn og voksne og alle dem midtimellem. 

Forhallen vil runge af brøl og sværdslag, når vikingekrigerne fra Ulfhednir støder sammen i voldsomme slag – og af fnis og latter, når Ramasjangs Jacob Riising går på. 

På 1. sal kan børnene lave deres egen torshammer, få en (næsten) ægte vikingetatovering eller prøve en af de mange andre vikinge-workshops med quiz, spil og historier. Og hvad med et vikingetogt i Børnenes Museum eller en god fortælling om vikingen Arnulf i Biografen? 

Udenfor kan både store og små se på eller endda være med, når moderne asatroende blóter til vikingetidens gudinder, nornerne, i museets Palæhave. 

Når maverne knurrer, serverer Restaurant Julian mad både indendørs og udendørs: På forpladsen ved hovedindgangen kan du få alt fra vikinge-inspirerede hotdogs og vafler til rygende varm suppe, fadøl, saft og kager. Indenfor er der blandt andet vikingebuffet, rugbrødssandwich og vildtsuppe. 

Og så er Nationalmuseets store særudstilling VIKING selvfølgelig også åben – og på Kulturnat skal du ikke bestille billet, men blot møde op. 

Vikingeaktiviteterne er ikke Nationalmuseets eneste tilbud til Kulturnatten fredag d. 11. oktober. Når du har fået nok af vikinger, kan du for eksempel besøge det hyggelige, historiske hjem Lille Mølle på Christianshavn, liste ned i bunkerens mørke ved siden af Frihedsmuseet og hoppe om bord på Gedser Rev Fyrskib eller museets galease Anna Møller, som begge ligger i Nyhavn. 

Se hele programmet for Kulturnat 2013 på Nationalmuseet. 

Praktiske oplysninger: 
- Nationalmuseets særudstilling VIKING, Oldtiden og Børnenes Museum er åbne på Kulturnatten – Nationalmuseets andre udstillinger lukker kl. 17.00. 
- For at få adgang til Nationalmuseets arrangementer i forbindelse med Kulturnatten, er det nødvendigt at kunne forevise et gyldigt Kulturpas. Det kan blandt andet købes i Informationen på museet i dagene op til Kulturnat samt på selve aftenen. Læs mere om Kulturpasset på Kulturnattens hjemmeside.

For yderligere oplysninger kontakt:
Nynne Bojsen Faartoft, presse- og kommunikationsmedarbejder. Tlf. 41 20 60 19.