Udfører en søgningSøg

Sidste chance for at se VIKING

4. november 2013

Nationalmuseets store særudstilling VIKING viser blandt andet kopier af vikingeklædedragter og masser af ægte vikingesmykker.
Nationalmuseets store særudstilling VIKING viser blandt andet kopier af vikingeklædedragter og masser af ægte vikingesmykker. Foto: Nationalmuseet.
VIKINGs hovedgenstand er vraget af verdens længste vikingeskib nogensinde fundet, nemlig Roskilde 6, som dukkede op i 1997.
VIKINGs hovedgenstand er vraget af verdens længste vikingeskib nogensinde fundet, nemlig Roskilde 6, som dukkede op i 1997. Foto: Nationalmuseet.
Billede fra Nationalmuseets særudstilling "VIKING".
Søndag d. 17. november er sidste chance for at se VIKING. Udstillingen er blevet set af 150.000 mennesker, siden den åbnede d. 22. juni i år. Foto: Nationalmuseet.

Nu er der kun to uger til, at Nationalmuseets anmelderroste særudstilling VIKING lukker. Søndag d. 17. november er allersidste dag – og lukningen fejres på ægte vikinge-manér. 

Hvis du vil nå at se vikingetidens smukkeste smykker, vildeste våben og ikke mindst det største vrag af et vikingeskib nogensinde fundet, er det en god idé at reservere plads til et besøg i VIKING allerede nu på Natmus.dk eller i Nationalmuseets forhal. 

Søndag d. 17. november er nemlig allersidste mulighed for at opleve Nationalmuseets store særudstilling om vikingerne. Lukningen bliver en fejringsdag, hvor vi siger farvel til VIKING med vikingemad, musik fra gruppen Virelai, kædedans og et ægte vikinge-blót ved blót-lauget Nordsjælland. 

150.000 mennesker har set VIKING, siden den åbnede d. 22. juni i år til seksstjernede anmeldelser i både Berlingske og Politiken. Udstillingen er den største danske udstilling om vikinger i dette århundrede og viser nogle af de flotteste fund fra museer i 12 europæiske lande, hvoraf flere genstande aldrig har været vist før. 

Centralt i udstillingen står vraget af et 37 meter langt krigsskib udgravet i Roskilde i 1997 – det længste vikingeskib, der nogensinde er fundet. Skibet udstilles for første gang og bliver vakt til live gennem stemningsfulde animationer og lydeffekter, der næsten skaber illusionen om, at du er med på vikingetogt. 
Unge og voksne kan også teste, om de rent faktisk har, hvad der skal til for at blive en rigtig viking i det interaktive spil i udstillingen ”Det første togt”. 

Er din kalender allerede booket, er der håb at hente: En stor del af genstandene fra VIKING rejser nemlig videre til først British Museum i London fra 6. marts til 22. juni 2014 og senere Museum für Vor und Frühgeschichte i Berlin fra omkring september 2014 til januar 2015. 

Programmet for lukningsfesten søndag d. 17. november:
Kl. 16.10 - 16.50: Virelai spiller op til musik i museets forhal. 

Kl. 16.50 - 17.10: Kædedans på museets forplads. 

Kl. 17.10 - 17.45: Blót ved Blótlauget Nordsjælland på museets forplads. 

Restauranten sælger også lidt at spise og drikke på forpladsen. 
VIKING kan ses fra kl. 10.00 – 17.00, hvor Nationalmuseet lukker. 

Billeder til brug for omtale kan hentes på Nationalmuseets Flickr-konto.

For yderligere oplysninger kontakt:
Nynne Bojsen Faartoft, presse- og kommunikationsmedarbejder, Nationalmuseet. Tlf. 41 20 60 19.