Udfører en søgningSøg

Nationalmuseet og Slagelse Kommune i nyt samarbejde

25. juni 2013

Luftfoto af Trelleborg - vikingeborgen ved Slagelse.

Slagelse Kommune har indgået samarbejde med Nationalmuseet, som frem over skal varetage driften af vikingeborgen Trelleborg. Det giver den kendte turistattraktion et solidt fundament til de kommende års store udvidelse og udvikling.

Samarbejdet træder i kraft per 1. januar 2014 og giver Trelleborg et markant løft. Udover Nationalmuseets store erfaring indenfor museumsdrift, giver samarbejdet mulighed for erfaringsudveksling og vidensdeling om vikingetiden.

”Vi er stolte af at have Trelleborg som et kulturelt fyrtårn i kommunen. Derfor har byrådet besluttet at bidrage med finansiering til at realisere planerne om at gøre Trelleborg til et internationalt anerkendt oplevelses- og videnscenter for vikingetiden. Vi ser samarbejdet med Nationalmuseet som en blåstempling af vores ambitioner og som en stor hjælp til arbejdet med at realisere planerne,” siger borgmester Lis Tribler (A).

Ringborgen blev opført omkring år 980 og betragtes som et af de centrale steder i Harald Blåtands samling af det danske rige. Den karakteristiske ringborg tæt på Slagelse er i dag flankeret af et mindre museum, men projektet ”Ny Trelleborg” skal frem til 2017 udvikle og udvide området, så fortiden bliver formidlet med moderne virkemidler i et nyt oplevelsescenter.  

Vikinger er et af Nationalmuseets store satsningsområder. Derfor er vi glade for at blive en del af Trelleborgs fremtidige udvikling, når vi efter nytår overtager driften af det nuværende museum og det kommende formidlingscenter”, siger direktør for Nationalmuseet, Per Kristian Madsen. Udover Trelleborgs store potentiale inden for forskning og formidling, øjner han også store turismemuligheder i en stærk regional og national vikingeprofil.
Nationalmuseet er i forvejen engageret flere store forskningsprojekter med vikinger i fokus, ligesom museet driver Kongernes Jelling efter aftale med Vejle Kommune. Den 22. juni åbnede Nationalmuseet en stor international særudstilling om vikinger.

Slagelse Kommune og Nationalmuseet har oprettet en samarbejdsgruppe med repræsentanter fra Slagelse Kommune, Nationalmuseet og Trelleborg. De skal mødes 2-4 gange om året og drøfte drift og udviklingstiltag, herunder fælles markedsføring.

Læs mere om planerne for Ny Trelleborg på:
www.vikingeborgen-trelleborg.dk

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:
•    Borgmester i Slagelse Kommune, Lis Tribler (A), tlf. 58 57 30 02
•    Direktør for Nationalmuseet, Per Kristian Madsen, tlf. 41 20 60 00
•    Museumsinspektør og leder af Vikingeborgen Trelleborg, Anne-Christine Larsen, tlf. 29 10 26 10