Udfører en søgningSøg

Musikmuseet køber H. C. Lumbyes violin

16. september 2013

Komponisten H. C. Lumbyes violin.
Musikmuseet har købt komponisten H. C. Lumbyes violin. Foto: Nationalmuseet.

Musikmuseet har købt H.C. Lumbyes violin, som var sat til salg hos auktionshuset Bruun Rasmussen. Takket være en donation fra Musikhistorisk Museum og Carl Claudius’ Samlings fond er violinen nu kommet i museets besiddelse.

- Vi er rigtig glade for at have erhvervet H. C. Lumbyes violin. Han var uddannet violinist, og den var hans centrale instrument, så derfor betyder violinen meget for museets samling, siger museumsinspektør ved Musikmuseet, Ture Bergstrøm. 

Violinen, der er fremstillet i Tyskland, gør museets H. C. Lumbye-samling mere komplet. Samlingen rummer i forvejen flere andre genstande, som belyser Lumbyes liv og virke. Musikmuseet har originalmanuskripter, dirigentstokke og H. C. Lumbyes citer, der især kendes for solopartiet i orkesterfantasien Drømmebilleder.

H. C. Lumbye (1810-1874) var orkesterleder og komponist. Han stod i spidsen for Tivolis orkester, fra haven åbnede i 1843 til kort før sin død.

- Han dirigerede ofte orkesteret, samtidig med, at han spillede på sin violin, fortæller Ture Bergstrøm.

H. C. Lumbyes mest kendte komposition er Champagnegaloppen, men ud over den er H. C. Lumbye særlig kendt for utallige andre galopper, polkaer, mazurkaer og valse.


I foråret 2014 genåbner Musikmuseet i en del af det gamle Radiohus i Rosenørns Allé. Til den tid får H. C. Lumbye sin egen montre, hvor det bliver muligt at se hans violin.


For yderligere oplysninger kontakt:

Ture Bergstrøm, museumsinspektør ved Musikmuseet. Tlf.: 41 20 63 03
Henrik Schilling, presseansvarlig Nationalmuseet. Tlf.: 41 20 60 16