Udfører en søgningSøg

Museumsgæster trodser sommervarmen

19. august 2013

Nationalmuseet oplever for tiden kø til udstillingerne i Prinsens Palæ. Foto: Nationalmuseet.
Nationalmuseet oplever for tiden kø til udstillingerne i Prinsens Palæ. Foto: Nationalmuseet.

Det er blevet populært at gå på Nationalmuseet. Sammenlignet med sidste år har 100.000 flere besøgt Prinsens Palæ med udgangen af juli måned.

Årets besøgstal i Prinsens Palæ slår indtil videre alle rekorder. Med udgangen af juli måned har flere end 365.000 gæster besøgt Prinsens Palæ i 2013, hvilket er 100.000 flere gæster end i samme periode sidste år.

Alene i juli måned besøgte flere end 77.000 gæster Prinsens Palæ, og det skete på trods af det dårlige museumsvejr med bagende solskin. Det er dobbelt så mange besøgende som i juli sidste år, og dermed bliver juli 2013 den bedste juli måned i mands minde.

Det er ikke overraskende vikingerne, som trækker mange gæster. Siden særudstillingen VIKING åbnede den 22. juni har flere end 50.000 set udstillingen. Det svarer til et gennemsnit på 1220 gæster pr. dag, og dermed er der fuld belægning i vikingeudstillingen.

Men vikingerne er ikke hele forklaringen på de gode besøgstal i Prinsens Palæ. Allerede inden VIKING åbnede, havde Prinsens Palæ høje besøgstal. Første halvår 2013 er næsten 60.000 gæster bedre end første halvår 2012, som i øvrigt endte med at blive et rekordår for Prinsens Palæ med det højeste besøgstal siden 2000.

De gode besøgstal viser, at det er blevet populært at besøge Prinsens Palæ, og den gode udvikling i besøgstallet kan spores helt tilbage til 2011. Museumsdirektør Per Kristian Madsen peger på et sammenfald af flere faktorer:

- Vores særudstillinger Europa møder verden, Pow Wow og VIKING har trukket mange gæster sammen med miniudstillingen om håndboldherrernes EM sejr i 2012 og den nye danefæudstilling. Men man skal heller ikke undervurdere, at folk har fundet ud af, at det er gratis at besøge Nationalmuseet, og at de faste udstillinger også nyder godt af rigtig mange gæster, siger Per Kristian Madsen og tilføjer:

- Med så flotte besøgstal så langt henne på sæsonen er spørgsmålet, om 2013 giver en ny besøgsrekord i Prinsens Palæ, og jeg håber derfor på endnu flere gæster resten af året.

For yderligere oplysninger kontakt:
Nynne Bojsen Faartoft, presse- og kommunikationsmedarbejder, Nationalmuseet. Tlf.: 41 20 60 19.