Udfører en søgningSøg

Konference om fremtidens frihedsmuseum

30. maj 2013

Billede af Frihedsmuseet
Mandag d. 10. juni afholder Nationalmuseet en konference om Frihedsmuseets fremtid. Frihedsmuseet brændte ned d. 28. april 2013. Foto: Nationalmuseet.

Nationalmuseet og Museet for Danmarks Frihedskamp 1940 – 45 afholder konference om fremtidens frihedsmuseum. Det sker mandag den 10. juni 2013 kl. 13.00-16.00 i Nationalmuseets festsal.

Følg liveblogging fra konferencen

- Efter branden på Frihedsmuseet har der været stor interesse for museet og offentlig debat om, hvad et nyt museum skal indeholde. Derfor indbyder vi nu til en en åben og inspirerende diskussion om Frihedsmuseets fremtid, siger museumschef Lene Floris. 

Det sker mandag den 10. juni fra kl. 13 – 16 i Nationalmuseets Festsal. 

Det ligger fast, at det nedbrændte frihedsmuseum skal genopføres i Churchillparken, men præcis hvordan museet skal indrettes, og hvordan de enkelte temaer skal vægtes, er endnu ikke afklaret.
Nationalmuseet har indbudt en række oplægsholdere, som hver giver deres bud på, hvad et nyt frihedsmuseum kan indeholde.

- Vi har lyttet til debatten i medierne og indbudt repræsentanter for de forskellige synspunkter samt repræsentanter for de tidligere modstandsfolk, siger Lene Floris og tilføjer:

- Vi ønsker et moderne frihedsmuseum med modstandskampen som fokus, og det skal være et museum, der formidler historien, så også de yngre generationer forstår, hvorfor nogle valgte at gå til modstand under besættelsen.

Program 
Kl. 13.00: Velkomst
v/museumsdirektør Per Kristian Madsen

Kl. 13.15-14.30: Oplæg
v/lektor Palle Roslyng-Jensen, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet 
v/professor Anette Warring, Roskilde Universitet
v/Jens Ege, formand for Foreningen Danske Veteraner 1940-45
v/historiker og chefredaktør, Bo Lidegaard, Politiken 
v/historiker og journalist Bent Blüdnikow, Berlingske Tidende 

Kaffepause 

Kl. 15.00: Debat
Salen debatterer med oplægsholderne og repræsentanter fra Nationalmuseet:
Museumsdirektør Per Kristian Madsen, museumschef Lene Floris, overinspektør, dr.phil. Henrik Lundbak, Frihedsmuseet og overinspektør, ph.d. Henrik Skov Kristensen, Frøslevlejrens Museum.

Kl. 16.00: Tak for i dag 
v/museumsdirektør Per Kristian Madsen

Tid og sted: Konferencen afholdes på Nationalmuseet i Festsalen, Ny Vestergade 10, 1220 København K. Indgang via forhallen. Tilmelding til Christina Christensen senest den 6. juni 2013 på
Konferencefrihedsmuseet(at)natmus(dot)dk 

Til Pressen: Konferencen er åben for pressen mod forevisning af gyldigt pressekort. Tilmelding ikke nødvendig for pressen, men giv gerne et praj til presseansvarlig Henrik Schilling tlf.: 41 20 60 16.

For yderligere oplysninger kontakt:
Lene Floris, museumschef for forskning og formidling. Tlf.: 41 20 69 00
Henrik Schilling, presseansvarlig. Tlf.: 41 20 60 16