Udfører en søgningSøg

Emmelie og ”Only Teardrops” i montre på Nationalmuseet

1. juli 2013

Billede af Emmelie de Forest.
Nationalmuseet viser både Emmelie de Forests kjole og trofæ fra hendes sejr i Det Europæiske Melodi Grand Prix med sangen "Only Teardrops". Photo credit: Michael Søndergaard.

I anledning af Danmarks sejr ved Det Europæiske Melodi Grand Prix udstiller Nationalmuseet Emmelie de Forests kjole, trofæ - og bare tæer.

Med ”Only Teardrops” sang Emmelie de Forest sig direkte ind i historien som den kun tredje danske vinder af Det Europæiske Melodi Grand Prix nogensinde – til stor glæde for danskere i alle aldre over hele landet. 

Som hele Danmarks museum vil Nationalmuseet gerne fejre denne historiske begivenhed, og derfor har Nationalmuseet glæden af at kunne præsentere en særudstilling i anledning af Emmelie de Forests og Danmarks sejr ved Det Europæiske Melodi Grand Prix 2013. 

Udstillingen bliver åbnet af Emmelie de Forest selv onsdag d. 3. juli kl. 14.00. Her vil hun få lavet et gipsaftryk af sine berømte bare fødder, som på den måde kommer til at indgå i udstillingen.
Derudover består udstillingen af vindertrofæet, Emmelie de Forests kjole fra sejrsaftenen og en række andre ting fra grandprixet. 

Pressen og Nationalmuseets besøgende er meget velkomne, når Nationalmuseets særudstilling om Emmelie de Forests Grand Prix-sejr bliver åbnet af Emmelie de Forest selv onsdag d. 3. juli kl. 14.00 i museets forhal. 

Miniudstillingen kan ses frem til 18. august 2013. 

For yderligere information kontakt:
Christian Hede, Centerleder, Center for Strategi, Kommunikation og Administration og Center for Formidling, Nationalmuseet. Tlf.: 41 20 60 20. 
Nynne Bojsen Faartoft, presse- og kommunikationsmedarbejder, Nationalmuseet. Tlf.: 41 20 60 19.