Udfører en søgningSøg

Flere midler til opbygning af Musikmuseet

11. december 2012

Med gavmilde donationer på seks millioner fra VELUX FONDEN og tre millioner fra Det Obelske Familiefond er Musikmuseet kommet et skridt nærmere visionerne om ny og bedre formidling af den musiske kulturarv.

 Nationalmuseet har modtaget seks millioner kroner fra VELUX FONDEN til implementeringen af Musikmuseets nye permanente udstillinger i det tidligere Radiohus på Frederiksberg. Tidligere på året modtog Nationalmuseet tre millioner kroner fra Det Obelske Familiefond til etablering af Musikmuseets nye undervisningstiltag Det Klingende Museum. 

Donationen fra VELUX FONDEN er øremærket til montrer, multimedia-installationer og hardware samt et bidrag til anskaffelse af brugsinstrumenter til udstillingens ”Klangrum” – et helt særligt fristed i udstillingen, hvor både børn og voksne har mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige musikinstrumenter. ”VELUX FONDEN har lagt vægt på, at de besøgende får mulighed for at komme helt tæt på instrumenterne og kan eksperimentere med lydene fra de forskellige instrumenter,” siger vicedirektør Ane Hendriksen.

Det Obelske Familiefond har med sin donation særligt fokus på børn og unge i skole- og ungdomsuddannelserne. ”I musikformidling for børn er det afgørende, at kvalitet går hånd i hånd med det udforskende og legende. Hvis skolebørn for alvor skal ind i musikkens verden, må vi invitere dem fysisk ind. Det bliver de i Det Klingende Museum, og vi er glade for at være en del af et moderne og velfunderet musikformidlingsprojekt”, siger direktør Søren Bojer Nielsen.  

Lisbet Torp, der er overinspektør på Musikmuseet, er ikke i tvivl om vigtigheden af de økonomiske håndsrækninger. ”Vi ser frem til at udstille og formidle Musikmuseets enestående samlinger i nye og spændende omgivelser. Takket være de generøse bidrag fra både VELUX FONDEN og Det Obelske Familiefond kan museets pædagogiske visioner og et længe næret ønske om nye og forbedrede udstillingsforhold føres ud i livet,” udtaler hun.

Ombygningen af lokalerne er i fuld gang, og Musikmuseet, der bliver nærmeste nabo til Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, forventer at kunne slå dørene op til de nye udstillinger i slutningen af 2013.

For yderligere oplysninger kontakt:

Lisbet Torp lisbet.torp@natmus.dk 41 20 63 00
Olav Arnkjær olav.l.arnkjaer@natmus.dk 41 20 60 17