Udfører en søgningSøg

Elisabeth Munksgaards Fond begaver 11 unge arkæologer

3. februar 2012

Elisabeth Munksgaard Fonden, en af de vægtigste fonde til støtte af den arkæologiske forskning i Danmark har 3. februar 2012 uddelt 11 stipendier. De tilfalder primært yngre kandidater og studerende i sidste del af studieforløbet

 

I år støtter fonden blandt andet udforskning af jyske vikinger, runer, oldgræsk foreningsliv og forhistorisk læder.

Følgende personer og projekter er støttet i 2012:
Mads Dengsø Jessen: kr. 25.000 til publiceringsprojekt ”Agerhøj – en vikingetidsbebyggelse i Vestjylland”.

Karin Magarita Frei: kr. 25.000 til proveniensbestemmelse af forhistoriske læder/hud, silke og træ, kan det lade sig gøre?

Xenia Pauli Jensen: kr. 25.000 til vedbestemmelse af trækar fra våbenofferfundet Vimose på Fyn.
Lisbeth Imer: kr. 25.000 til trykning og udgivelse af bogen ”Jernalderens runeindskrifter i Norden – kronologi og kontekst”.

Rune Iversen: kr. 20.000 til gennem nye AMS C14-dateringer at afklare tragtbægerkulturens varighed på Sjælland.

Niels Algreen Møller: kr. 20.000 til C14-dateringer i forbindelse med projektet ”Vestjysk Jernalder – Landskab, bebyggelse og samfund”.

Lærke Maria Andersen Funder: kr. 17.000 til forskningsrejser ifm. ph.d.-projektet ”Antikken på museum: en undersøgelse af antikkens rolle i samtidens Europa set gennem udvalgte museers formidlingsstrategi og –metoder”.

Signe Barfoed: kr. 10.000 et forskningsophold i Olympia i Grækenland med henblik på at undersøge den rituelle betydning af miniature keramik fra den antikke græske Zeus helligdom.

Mette Løvschal: kr. 8.800 til et forskningsophold ved Leiden Universitet ifm. projektet ”Linjer i landskabet: Interaktion og grænsedragning i det første årtusinde f.Kr.”

Christian Ammitzbøll Thomsen: kr. 7.000 til et studieophold ved Department of Classics, University of Chiago, USA ifm. Ph.d.-projektet “Private foreninger og staten i det hellenistiske Rhodos”.

Sofie Laurine Albris: kr. 4.300 til deltagelse i konferencen ”Ikke-kristen religion i arkeologi, stedsnavn og landskap” ved Senter for middelalderstudier, Universitetet i Bergen.