Udfører en søgningSøg

Børnenes Museum fylder 20 år

90-årige Walter er én af omkring 30 frivillige museumsværter, der gør historien levende på Børnenes Museum. Det har han gjort gennem de sidste 20 år – lige så længe som Børnenes Museum, der i denne uge kan fejre 20-års jubilæum, har eksisteret.

Museumsværten Walter i rollen som den strenge skolelærer på Børnenes Museum.
Museumsværten Walter i rollen som den strenge skolelærer på Børnenes Museum. Foto: Per Morten Abrahamsen/Nationalmuseet.

Walter er netop blevet 90 år gammel, og stort set hver onsdag siden skoletjenesten for 20 år siden åbnede for Børnenes Museum, har han haft rollen som den strenge lærer i museets skolestue. Han er stadig humoristisk og åndsfrisk, og ligesom alle de andre frivillige museumsværter er han med til at gøre historien levende for børnene – at give dem et levende indblik. 

Museumsinspektør ved Børnenes Museum Gitte Engholm er heller ikke i tvivl om værdien af at have en frivillig som Walter tilknyttet museet.

”Pegepinden bliver svinget foran de gysende børn, der risikerer en tur i skammekrogen, hvis de ikke opfører sig ordentligt, og børnene er vilde med at få sådan et levende indblik i, hvordan det kunne være at gå i skole i 1920’erne. Med rammerne på Børnenes Museum og frivillige museumsværter som Walter kan det lade sig gøre,”
fortæller hun.