Udfører en søgningSøg

Teateret på Frilandsmuseet er nu officielt åbnet

4. oktober 2012

Bernhard Olsen teateret, indvendig. Foto: Frilandsmuseet.
Bernhard Olsen teateret, indvendig. Foto: Frilandsmuseet.
Bernhard Olsen teateret set udefra.
Bernhard Olsen teateret, udvendig. Foto: Frilandsmuseet.

Efter en omfattende renovering og ombygning af en gammel gymnastiksal fra cirka 1920, kunne Frilandsmuseet fredag den 28. september 2012 slå dørene op på Bernhard Olsen Teateret.

Stemningen var god i den intime teatersal, hvor skuespillere, sangere og musikanter blandt andet tog publikum med tilbage til 50’erne med numre som ’Solitudevej’, ’Skibet skal sejle i nat’ og ’Når en sailor går i land’.

Det er Peter Darger, der har ansvaret for Frilandsmuseets teateraktivitet, og han har om nogen glædet sig til at tage det nye teater i brug. ”Med den nye teaterbygning får vi mange flere og helt nye muligheder.

Ikke mindst i de kolde og mørke vintermåneder, hvor den stemningsfulde teatersal vil danne ramme om juleteater, foredrag og meget mere,” siger han. Op til jul vil der eksempelvis være mulighed for at opleve Line Knutzons komiske nyfortolkning af klassikeren Juleferie i Nøddebo Præstegård.

Til glæde og gavn for publikum har Nordea-fonden støttet med 1.965.000 kroner til indretningen af teateret.

”Med Nordea-fondens støtte genopstår den gamle gymnastiksal som et museumsteater, hvor scenen sættes for nyt liv og bevægelse. Vi håber, at Bernhard Olsen Teateret bliver et levende centrum for kulturelle aktiviteter til glæde for scenekunsten og Frilandsmuseets gæster,” siger Nordea-fondens sekretariatschef Ulla Björnsson.

Også Nationalmuseets museumschef Lene Floris glæder sig over de nye muligheder på Frilandsmuseet.

”Jeg er utrolig glad for Nordea-fondens støtte. Den har gjort det muligt for Frilandsmuseet at give Bernhard Olsen teateret værdige og historiske, men også tidssvarende rammer, så der nu vil være mulighed for teater på museet hele året rundt.”