Udfører en søgningSøg

Benyt bededags-aften til at besøge Lille Mølle

Billede af Lille Mølle.
Billede af Lille Mølle. Foto: Nationalmuseet.

30. april 2012

3. maj åbner Lille Mølle for en aften med omvisninger klokken 18, 19 og 20. Vær opmærksom på, at der er et begrænset deltagerantal. Der er gratis adgang efter først-til-mølle-princippet!

Traditionen tro åbner Lille Mølle Store Bededags aften med omvisninger. Tag ud og gå en tur på volden, og oplev et helt specielt hjem i den sidste af Københavns gamle voldmøller, hvor fest og glade sammenkomster har sat sit præg på indretningen.

I 1916 blev Lille Mølle købt af en ung ingeniør, Ejnar Flach-Bundegaard, som indrettede komplekset til fabrik og bolig for sig og sin hustru Johanne.  Lille Mølle er ikke et typisk hjem fra tiden, dertil er rammerne lidt for særprægede, men der er mange typiske træk ved boligen, både hvad møblement og andet indbo angår. Frem for alt er der meget af alting, både stuer, møbler og de mange små ting, som er med til at gøre et hjem til noget særligt og meget personligt – se eksempelvis en øltønde, som man kan sidde i!

Københavnertraditionen med at gå på volden Store Bededags aften er en skik, der kan føres tilbage til 1700-årene. I begyndelsen af 1800-tallet mente man, at skikken var af ældre dato og var opstået, fordi Vor Frue Kirkes klokkespil lokkede folk ud at gå. Efter turen kunne man passende smutte forbi hos bageren. Bageren skulle naturligvis også holde fri på bededagen, og derfor var der ”bagt i forvejen”, så de københavnske borgere kunne få lune hvedeknopper med hjem.