Udfører en søgningSøg

Julestafet tæller ned til juleaften

1. december 2011

Fra 1. - 24. december er der digital og fælles "julekalender" på sociale platforme, når 3 af landets største kulturarvsinstitutioner er i julestemning. Det Kongelige Bibliotek, Nationalmuseet og Rigsarkivet lader julestafetten gå på omgang, frem til juletræet tændes.

Julen har sat sig spor i både bøger, genstande og gamle dokumenter, der kan fortælle om julen for høj og lav igennem de sidste 400 år. Medarbejdere i julestemning på Det Kongelige Bibliotek, Nationalmuseet og Rigsarkivet har været i gemmerne, både de fysiske og de digitale, for at finde emner til den fælles julekalender "Julestafetten".

Hvis man følger én af de tre institutioner på Facebook eller Twitter vil man hver dag få en lille "julehilsen". Ligesom i enhver anden julekalender kan indholdet naturligvis ikke afsløres på forhånd. Men de 24 julehilsner vil enten være hentet fra eksisterende julesites eller bestå af nyt materiale, som er hentet frem i årstidens anledning. Det kan dog allerede afsløres, at der både vil være nisser, nostalgi, uhygge, julefrokostinspiration - og noget for den søde tand.

For yderligere oplysninger:


Find julekalenderen her:

Nationalmuseet på Facebook

Nationalmuseet på Twitter