Udfører en søgningSøg

Ny overinspektør på Nationalmuseet

12. juli 2010

Kan man gå lige fra astronomi til kulturhistorie? Det kan man, hvis man er Karin Tybjerg (37), for så er springet ikke så stort, som det lyder. Hun er netop blevet ansat som kommende fælles leder for Nationalmuseets Etnografiske Samling og Danmarks Nyere Tid i Forsknings- og Formidlingsafdelingen.

 

Karin Tybjerg kommer fra en stilling som enhedsleder for astronomisk enhed på Kroppedal museum. Hun har en ph.d. i Videnskabshistorie og en M.Phil. i Videnskabshistorie og -filosofi fra University of Cambridge samt en B.Sc. i Fysik og filosofi fra University of London. 

”Jeg har måske en lidt utraditionel baggrund ” siger Karin Tybjerg, ”men jeg ser det som en styrke. Moderne videnskabshistorie kombinerer metoder og indsigter fra netop de fagområder, jeg vil komme til at arbejde med. Jeg kommer til at stå i spidsen for to store enheder med meget kompetente medarbejdere. Min fornemste rolle bliver at skabe de bedst mulige rammer for de projekter, forskning og udstillinger, som de arbejder med”.

Museumschef Lene Floris, Forsknings- og Formidlingsafdelingen supplerer: 

”Den nye stilling er resultatet af en analyse af afdelingen. Det er et bevidst valg, at museet skal arbejde mere på tværs. Samtidig mindsker vi antallet af mellemledere og frigiver ressourcer til det egentlige museumsarbejde. Kombinationen af Etnografi og Danmarks nyere tids historie afspejler i øvrigt, at Nationalmuseet ikke bare rummer historiske og nutidige samlinger fra Danmark, men også fra folkeslag i hele verden. Vi påvirker andre kulturer og påvirkes tilbage, og udvikler vores egne unikke traditioner og historie i samspil med hinanden”. 

Yderligere oplysninger:

  • Overinspektør Karin Tybjerg, karin.tybjerg@kroppedal.dk, 4330 3019
  • Museumschef Lene Floris, lene.floris@natmus.dk, 33473900/ 50760900
  • Pressekontakt: henrik.schilling@natmus.dk, 33473007