Udfører en søgningSøg

Materialer, teknikker og dekorationer fra 1790-1900

29. januar 2010


Danmark besidder en rig billedskat af malede interiører fra middelalderen og frem. Perioden 1790-1900 betegner kulminationen af denne tradition for at dekorere. Men hvilke materialer og teknikker brugte 1800-årenes dygtige malere? Hvordan udformede kunstnere og håndværkere de smukke dekorationer, som endnu kan beundres i mange offentlige bygninger og private boliger? Det kan man læse i en n
y bog af Nationalmuseets konservator og bygningsmaler Line Bregnhøi

Line Bregnhøi er uddannet bygningsmaler og konservator og har gennem sin ansættelse på Nationalmuseet i mere end 20 år foretaget undersøgelser af malede dekorationer på både slotte, herregåde og landsteder samt i byhuse og gårde på landet. Museets undersøgelser har ofte været led i restaureringsopgaver, og i den forbindelse er sådanne analyser uomgængelige, hvis man vil kende eller genskabe datidens farver og dekorationer. 

Det malede rum giver for første gang herhjemme et overblik over materialer, teknikker og dekorationer i 1800-tallets mange malede interiører. Det malede rum handler også om skiftende tiders smag og boligmode og om rumudsmykning i tidens mange offentlige institutioner. Det malede rum indeholder et rigt billedmateriale, som giver inspiration til farvesætning og brug af farver.

Yderligere oplysninger:

  • Bogen kan købes i Nationalmuseets museumsbutik eller på www.museumsbutikken.dk
  • Forfatter Line Bregnhøi, line.bregnhoei@natmus.dk, 4033 6168

Fakta:

Bogen er frugten af et toårigt forskningsprojekt ved Nationalmuseets Bevaringsafdeling, finansieret af Kulturministeriets forskningspulje. Udover disse har en række fonde ydet tilskud til udgivelsen.

Kunsthistorisk oversigt af mag.art. Ulla Houkjær, Kunstindustrimuseet
Fotograf: Roberto Fortuna, Nationalmuseet
Tilrettelæggelse: Mette & Eric Mourier

FORLAGET HISTORISMUS
Søvej 4 
4953 Vesterborg

www.historismus.dk 

224. s. 24 ¥ 25 cm. Pris 350 kr.

Udgivelse: 2. februar 2010