Udfører en søgningSøg

Ny stor biografi om Margrethe den 1.

24. august 2009

24. august 2009 udkommer en ny revideret udgave af den store biografi om Margrete 1. Den skildrer den dramatiske historie om en af de største regenter i Norden på baggrund af 1300-tallets samfund. Bogen ”Margrete 1. – En regent og hendes samtid” er skrevet af museumsinspektør Vivian Etting fra Nationalmuseet og er i den nye udgave udvidet i både tekst og billeder. Tag en tur på Nationalmuseet og få mere at vide om Margrete 1.s tid

Margrete 1. var en ener. En begavet, viljestærk og ambitiøs kvinde, der formåede at udnytte øjeblikkets politiske muligheder til egen fordel. Margrete 1. huskes især for skabelsen af Kalmarunionen, der var en milepæl i Nordens historie, men også indenrigspolitisk fik hun stor betydning. Vivian Etting skildrer i bogen både Margretes dramatiske liv og hendes samtid.

Læs første kapitel af bogen her

En guide om Margrete 1.s tid

På Nationalmuseet kan du komme tæt på Margretes samtid. Flere ting i middelaldersamlingen fortæller om livet i 1300-tallet for både høj og lav; om skakspil, drikkehorn, skattefund og fornemme alterkalke. Download en lille guide og gå selv på opdagelse i Nationalmuseets Middelalder og Renæssanceudstilling – der er gratis adgang.

Hent guiden her

Yderligere oplysninger:

  • Forfatter: Vivian Etting, vivian.etting@natmus.dk, 3347 3121

Fakta:

”Margrete 1. – En regent og hendes samtid”
Skrevet af museumsinspektør Vivian Etting fra Nationalmuseet
Forlaget Gyldendal (316 s.)
3. udgave

Kan bl.a. købes i Nationalmuseets butik og på nettet www.museumsbutikken.dk