Udfører en søgningSøg

Brede Værk - Oplev den industrielle revolution

1. maj 2009

Hvor skal man tage hen, hvis der både skal være noget til den, der har en ingeniør i maven, til legebarnet i alle aldre og til æstetikeren? Det nye museum i Brede Værk er en oplagt mulighed: Bliv vist rundt mellem de gamle maskiner af den virtuelle spinderipige Maren og væveren Poul, konkurrér med andre omkring samlebåndet eller nyd de rustikke fabriksbygninger, som ligger midt i naturen. Der er oplevelser nok til en hel dag, og så er det gratis!

I Danmarks største, fredede industrianlæg, Brede Værk, slår Nationalmuseet 21. maj 2009 dørene op for et helt nyt museum, som gennem udstillinger og workshops fortæller historien om den industrielle revolution, som har ændret danskernes hverdag markant gennem de seneste århundreder.

Skab din egen oplevelse

Med en ”AktivBillet” får du en helt særlig museumsoplevelse. Du kan vælge, hvilken virtuel fabriksarbejder du vil følge, og lokke historier ud af stempelure, kæmpe mobiltelefoner og gamle DSB-uniformer. Når du er kommet hjem, kan du gå på nettet og fordybe dig i den information, du har samlet under dit besøg.

Industrisamfundet

Med ting, lyd, lys og levende billeder fortælles her bl.a. om almindelige menneskers hverdag på vej mod nutidens samfund og om industrialiseringens betydning for dagligdagen. Hvem kan i dag forestille sig en hverdag uden elektrisk lys og telefon?

Maskinen

Her kan hele familien arbejde ved to samlebånd med at producere kuglelejer til verdensmarkedet. Hvem kommer først – og med færrest fejl? En dampmaskine, der sætter i gang, er en del af oplevelsen.

Fabrikken

Her kommer du med oldemor på arbejde! Blandt store tekstilmaskiner bliver en slumrende fabrik fra begyndelsen af 1900-tallet vagt til live. Du kan vælge, hvem der skal have hovedrollen i din historie: spinderipigen Marie, vævemesteren hr. Larsen, direktøren eller andre af fabrikkens folk, der toner frem blandt maskinerne og fortæller om arbejdslivet på fabrikken.

Oplevelser til en hel dag

Ved Brede Værk er der oplevelser nok til en hel dag på fabrik i et enestående kulturlandskab. Hvis ikke man har taget sin eget picnickurv med, men virkelig vil give den gas på det kulinariske område, frister Brede Spisehus, der ligger med romantisk udsigt over søen, med det dansk-franske køkken.

Yderligere oplysninger:

  • Overinspektør Annette Vasström, tlf. 33 47 34 17, ava@natmus.dk 
  • Pressekontakt tlf. 33 47 30 07

Sådan kommer du til Brede Værk

Transport:

S-tog fra København til Jægersborg, herefter Nærumbanen til Brede
Bus 150S fra København til Nærum Station, herefter Nærumbanen til Brede
Bus 194 fra Skodsborg Station til Bredevej (Retning Lyngby Station)

Adresse: 

Brede Værk, Museum for Industrikultur, permanent udstilling
I.C. Modewegs Vej, 2800 Kongens Lyngby
Sommer: 33 47 38 00
Vinter: 33 13 44 11

Åbningstider

Tirsdag-søndag kl. 10-17 fra 21. maj til 18. oktober 2009, herefter vil museet være åbent fra påske til og med skolernes efterårsferie

Læs mere om Brede Værk 

Brede Værks historie

Langs Mølleåen har der siden middelalderen ligget møller, som bl.a. har forarbejdet kobber, korn og krudt. På Brede Værk blev der fra 1832 til lukningen i 1956 produceret klæde. Det enestående industrianlæg, Brede Værk, giver et godt indtryk af et samfund centreret om fabrikken med produktionsbygninger, arbejder- og mesterboliger, fabriksherrens landsted, spisehus, asyl til børnene, gartneri og park. I dag rummer bygningerne museum, magasiner og Nationalmuseets Bevaringsafdeling.