Udfører en søgningSøg

Drager og smukke skrifttegn

13. august 2008

Lav din egen drage, og dekorer den med flotte symboler, eller skriv dit navn med kinesiske skrifttegn, når Nationalmuseet i anledning af OL sætter fokus på Kina

Drager er et af de mest populære symboler i kinesisk kunst og har været kendt som motiv i Kina i mere end femtusinde år. Så samtidig med at der bliver svømmet, og hoppet og løbet i Bejing, går vi på dragejagt på Nationalmuseet i hele august måned. 

Der vil være 5 sjove aktiviteter for børn og deres forældre:

  1. Farvelæg din egen drage 
  2. Skriv kinesiske skrifttegn
  3. Lav din egen vifte 
  4. Lav din egen drage til at flyve med efter kinesiske forskrifter. Det tager ½ til 1 time at lave
  5. Gå på dragejagt i museets samlinger 


Yderligere oplysninger:

Kinas plads i udstillingen om Jordens folk

Udstillingen byder på en spændende rejse jorden rundt. Rejsen begynder hos indianerne og går over Afrika til Stillehavsøerne og Asien for at ende hos eskimoerne i Nordamerika og Grønland. Fra hvert af de geografiske områder er udvalgt en række af de mest pragtfulde museumsgenstande.

I rum 166 kan man se porcelæn og andre hjembringelser fra Sydkina, som indgik i Det kongelige Kunstkammer mellem 1665 og 1775. I en anden del af rummet er der udstillet malerier og figurer af daoistiske guddomme. I rum 167 kan de besøgende se en række genstande, der illustrerer sider af kejsertidens samfund, fra store paladsscenerier og embedsmændenes rangmærker til dagliglivet i en kinesisk by beskrevet på en lang billedrulle. I rummet er desuden udstillet forskellige eksempler på kunsthåndværk dekoreret med drager, som er et af de mest populære symboler i kinesisk kunst og har været kendt som motiv i Kina i mere end fem tusinde år. Hovedparten af de udstillede genstande er  fremstillet i Qing-tiden, men deres udformning og dekoration bygger på kunstneriske og håndværksmæssige traditioner, der var udviklet i Kina længe inden manchuerne kom til magten.