Udfører en søgningSøg

Hotpants og selskabskjoler – kun et klik væk

28. april 2006

Med et enkelt klik kan du nu se, hvordan danskerne har gået klædt de sidste 300 år fra tournure til punk og plastik. Den 23. august åbner webudstillingen Tidens tøj (OBS: eksisterer ikke længere), hvor du kan gå på opdagelse i beklædningsgenstande fra 1700-tallet og frem til 80'erne.

Internetudstillingen "Tidens Tøj" (OBS: eksisterer ikke længere) viser og fortæller historierne om 140 dragter fra Nationalmuseets dragtsamling - en samling, der i sin helhed rummer mere end 70.000 genstande. Den skildrer modedragtens kulturhistorie i Danmark fra 1700-tallet til 1980'erne, og ved hver dragt er den kulturhistoriske fortælling suppleret med en beskrivelse af snit, materialer, farver og mål. 

Se blandt andet dronning Alexandrines selskabskjole fra slutningen af 1800-tallet designet af englænderen Charles Frederick Worth, der anses for at være den moderne haute coutures grundlægger, eller genoplev det unge socialdemokratiske folketingsmedlem Lene Bros opsigtsvækkende hot pants fra 1970´erne! 

Det er også muligt at se de 140 dragter i virkeligheden i udstillingen "Krop og Forklædning" i Brede. Udstillingen er åben fra påsken til efterårsferien, og der er gratis adgang.

Yderligere oplysninger:

  • Helle Leilund, helle.leilund@natmus.dk, 3347 3412
  • Pressekontakt, henrik.schilling@natmus.dk, 33473007


Web-udstillingen er finansieret af Kulturnet Danmark Manufakturhandler-Foreningen i Kjøbenhavn’s Almene Fond og Nationalmuseet.

Industrikulturens år og Nationalmuseet

I år er fokus på Danmarks Nyere tid med fejringen af industrikulturens år over hele landet. Nationalmuseet kan i den forbindelse byde på omvisninger om industrikultur, udstillingen Industriens Vugge i Brede, og så er museet ved at skabe et nyt industrimuseum, der åbner i 2009.