Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Målsætning

Målsætning

Samlinger er en del af Nationalmuseets afdeling Forskning, Samling og Bevaring. Den overordnede målsætning er at dokumentere, bevare og bringe Nationalmuseets enestående samlinger i spil til gavn for forskning og formidling.

  • at tilstræbe et højt niveau inden for moderne og effektiv samlingsforvaltning
  • at tilstræbe en høj kvalitet inden for alle museets arbejds- og ansvarsområder gennem at tiltrække, kvalificere og fastholde dygtige medarbejdere.
Arbejdsområder

Arbejdsområder

Samlingers hovedopgave er at løfte, bevare og udvikle registreringen og dokumentation af museets samlinger og arkiver. Vi arbejder primært på digitalisering af samlingerne, men vi er også bevidste omkring betydningen af den store mundtlige overlevering af viden om de enkelte samlinger, som er en forudsætning for at kunne finde oplysninger og arbejde på et kvalificeret niveau. Samlingers andre væsentlige opgave er samtidigt at drive og ensrette specifikke processer som f.eks. udlån, fælles registreringspraksis, samlingsrevisioner, afklaring af GDPR og billedrettigheder, crowdsourcing og registrering af billedsamlinger, digital tilgængeliggørelse, servicering af studiebesøg, magasinpakkeprojekter med mere. osv. på et niveau der viser en effektiv og moderne samlingsforvaltning.

Genstandssamlingen dækker nu næsten to millioner registrerede genstandsnumre – men væsentligt flere enkeltstykker. Arkiverne rummer i hundredetusindvis af fotos, tegninger, opmålinger, beretninger, interviews og film.

Enhedens medarbejdere deltager aktivt i museets formidling og møder publikum ved oplæg og arrangementer, i artikler, på tv, på nettet og i podcasts – og alle andre steder, hvor der er plads til de gode fortællinger om museets enestående samlinger.

Kontakt: