Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
10. oktober 2017

Vikingerne erobrer Nationalmuseet på Kulturnatten

Der er vikingeoplevelser for hele familien på Kulturnatten, når den stort anlagte forestilling Follow the Vikings besøger Nationalmuseet med lysinstallationer, røg, skuespillere, dansere og musikere.

Vikingerne var for vilde. De erobrede, plyndrede og handlede sig vej gennem det meste af Europa, og tog på imponerende togter til både Mellemøsten og Nordamerika. Vikinger har en betydningsfuld plads i den nordiske kulturarv og rangerer på samme niveau i den globale bevidsthed om Danmark som klassisk design, hygge og Michael Laudrup.

Follow the Vikings
Det europæiske performanceshow Follow the Vikings hylder vores skandinaviske vikingearv og fremmer bevidstheden om vores foretagsomme forfædre. Det gør det på en spektakulær og visuelt betagende måde med lysinstallationer, lyd, røg, skuespillere, dansere og musikere.

Publikum bliver ført igennem en dramatisk fortælling, der tager udgangspunkt i skjalden Egil Skalgrimsons liv og historien om, hvordan han reddede sit eget liv – ikke med et sværd eller en økse – men med et skjaldekvad til hans store fjende Erik Blodøkse.

Alt dette kan du opleve på Kulturnatten på Nationalmuseet, der danner ramme om en aften i vikingetidens tegn. Der er vikingehygge med bål og madboder i Palæhaven, i festsalen kan børn lave vikingehalskæder og deltage i børneaktiviteter, og hele aftenen er der mulighed for at komme med på highlight-omvisninger, hvor du kan opleve de bedst kendte fund fra danmarkshistorien.

Information
Kulturnat: Follow the Vikings
Nationalmuseet, Frederiksholms Kanal 12, 1471 København K
13. oktober kl. 18-24
Adgang med Kulturpas
For yderligere information kontakt: Presse- og marketingkoordinator Maiken Enggaard, maiken.enggaard@natmus.dk, 41 20 60 95 

Se også