1 af 5

Historier om Danmark

Kom helt tæt på din historie og tag med på en dramatisk rejse fra stenalderen til i dag. I 2017 skal vi se, høre, mærke og opleve historien på nye måder.

Vi skal dufte vildtet, når dagens bytte rister over ilden i en fjern fortid i stenalderen. Vi skal til familietræf i Jelling, hvor Kong Gorm inviterer sine slægtninge til fest med slægtsbøger og DNA-analyser. Vi skal forsvare Absalons Borg, når sørøvere angriber København i middelalderen. Og vi skal alle med på råd, når Nationalmuseet spørger danskerne, hvilke genstande vi skal bevare fra år 2000-2017.

Kong Gorms familietræfKongernes Jelling inviterede alle med kong Gorm i stamtræet til stort familietræf. Arrangementet bød på tjek af anetavler, rundvisninger, foredrag om slægtsforskning og DNA samt det store familiefoto.
Spørg om historienMed Spørg om Historien kan Nationalmuseets gæster stille spørgsmål mens de besøger udstillingen. Eksperterne sidder klar til at svare med det samme i alle weekender i oktober.
Skriv dig gennem historienLandsdækkende novellekonkurrence i samarbejde med Movellas. Opgaven til de unge var, at de med inspiration fra historien skulle skrive deres egen fortolkning af Danmarkshistorien.

Nationalmuseet er partner i Historier om Danmarks kampagne og arbejder på en samlet formidlingsindsats, som også er koordineret med museer og kulturinstitutioner i hele Danmark.
Ambitionen er at følge op hvor tv-serien slipper.  At diskutere fortolkninger af historie og skabe inddragende aktiviteter, hvor borgernes egne historier kommer frem og sanserne i spil.

Del denne side