Efterårsferie: Eventyrernes Klub

13. oktober 10:00 - 21. oktober 17:00
Mød Danmarks vildeste opdagelsesrejsende og tag på ekspeditioner til det ukendte fra 13. til 21. oktober

Eventyr har sat et solidt aftryk på Nationalmuseet. Kostbare kulturskatte har fundet vej til museet med livet som indsats. De arkæologer, historiejægere og eventyrere hylder vi i efterårsferien, og hele museet er vendt på hovedet i eventyrets tegn med røverhistorier og ekspeditioner til det ukendte.

Eventyrlige foredrag på Eventyrscenen

Få historien om en rigtig sørøverskat og en elefantbørnehave Hver dag fortæller en eventyrer eller en forsker om en rejse til de fjerneste egne af verden. Få historierne om moderne guldgravere i Alaska, om en rejse ind i regnskovens tåge til forladte tempelbyer, om jagten på piraten La Buze’s sørøverskat, om en elefantbørnehave i Sydøstasien og mange, mange flere.

Tid og sted: Forhallen alle dage fra 10.30 til 14.30

Klik her for at hente hele programmet for Eventyrscenen

Prøv eventyrernes livsnødvendige grej

I museets haver kan man sætte sig til rette i en rigtig ekspeditionsbil, kravle ind i et mongolsk nomadetelt, se kajakken, der har sejlet hele vejen rundt om Grønland og de telte, som bjergbestigere går til køjs i på en gletscher. 25 medlemmer fra Eventyrernes Klub udstiller deres grej fra alverdens eventyr.

Tid og sted: Palægården og Palæhaven alle dage fra 10 til 17

Skattejagt i museets samlinger – I eventyrets fodspor

Agenten, børnebogsforfatteren og vovehalsen Walther Christmas er forsvundet. Alt han har efterladt sig er en flaskepost med en krøllet seddel med et næsten udvisket råb om hjælp. Nationalmuseet søger modige børn, der vil finde agenten. Det bliver en lang rejse til det ukendte. Svære gåder skal løses, mystiske fodspor skal følges og fremmede kulturer skal tages i ed.

Anbefalet aldersgruppe: 6-11 år.

Tid og sted: Forhallen alle dage 10.15 til 15.45
Pris: 50 kr. pr. barn
Køb billet

Eventyrlig billedkavalkade

I Nationalmuseets egmonthal kan du få pulsen ned, og læne dig tilbage og se 7 meter høje billeder fra historiske ekspeditionseventyr. Billedkavalkaden akkompagneres med kalypsorytmer og hårde brøl fra junglen. Her kan du også medbringe din egen madpakke.

Tid og sted: Egmonthallen alle dage fra 10-17.

Prøv de berygtede Kedsomhedsknapper

Museets magiske kedsomhedsknapper har fået vokseværk, og de skyder op i flere og flere samlinger. Alt kan ske, hvis børnene finder knapperne og trykker på dem. En shaman fra stenalderen viser sig ved rensdyret, Knud Rasmussen kommer med sin rejsekuffert, en kanon går af, eller der går ild i en samling.

Tid og sted: Hele Nationalmuseet fra 10-16.

 

 

Ny Vestergade 10, Prinsens Palæ
DK-1471 København K

Se også

Del denne side