Tøjhusmuseet

Tøjhusmuseets højloftede rum har siden begyndelsen af 1800-tallet været udstillingssted for krigens teknologi. Her kan man spadsere rundt i forskellige udstillinger om krig og våben og opleve alt fra samuraivåben til en tysk V-1 bombe fra Anden Verdenskrig.

Flagdagen for Danmarks udsendte - den 5. september

Den 5. september er Flagdagen for Danmarks udsendte. Traditionen tro holder Tøjhusmuseet længere åbent på flagdagen, og er derfor åbent fra kl. 11.00 til kl. 18.00. På Tøjhusmuseet kan du opleve baggrunden for og historien om Danmarks krige gennem de sidste 500 år - helt fra Svenskekrigene frem til krigen i Afghanistan og Irak.

Flagdagen fejres over hele landet, men i København hyldes dagen med deltagelse af Kongehuset, Folketinget, regeringen og Forsvaret. Der foregår derfor del arrangementer i området omkring museet. I kan se programmet for København her, og for resten af landet her.

Bemærk, at F-16 jageren flytter til Frederiksberg, hvor den skal stå på Flagdagen. Sidste chance for at opleve jageren på Tøjhusmuseet (med selfies i cockpittet!) er derfor den 31. august 2014.

Den fjerne krig

Udstilling om krigen i Afghanistan.

1864 - afslutning og begyndelse?

Udstilling om krigen i 1864.

Åbningstider

Tirsdag - Søndag 12-16 (Mandag lukket)

Praktisk information

Find vej, spise og drikke m.m.

Aktiviteter

Se hvilke spændende aktiviteter du kan deltage i på museet

Rundvisninger

Kom på rundvisning i forskellige udstillinge

Et museum med krudt og kugler i luften

Kanoner, håndvåben, rustninger, uniformer og drabelige sværd kan opleves i al deres herlighed i Christian 4.s solide renæssancebygning fra 1604. Tøjhusmuseets højloftede rum har siden  begyndelsen af 1800-tallet været udstillingssted for krigens teknologi. Her kan man spadsere rundt i forskellige udstillinger om krig og våben og opleve alt fra samuraivåben til en tysk V-1 bombe fra Anden Verdenskrig.

Tøjhuset blev bygget som et våbenlager, der skulle sikre Christian 4.s drøm om en velbefæstet dansk krigshavn- og flåde. De gamle fortøjningsringe til krigsskibene hænger stadig langs murstensvæggene som en svanesang til fordums bristede drømme.

En krigerisk Danmarkshistorie

”Krig er som kærlighed; den finder altid en vej,” filosoferer den tyske forfatter og dramatiker Bertolt Brecht, da han under 2. verdenskrig sammen med sin hustru og deres to fælles børn sidder i eksil i Sverige.
Få et anderledes rørende indblik i krigens (u)væsen i Tøjhusmuseets nyopstillede kronologiske fortælling om de 21 krige, Danmark bevæbnet til tænderne har udkæmpet med sværd, muskedonnere, kanoner og maskingevær i løbet af de sidste 500 år.

Krig er reglen snarere end undtagelsen

Krig har været med til at forme Danmark som nation. I Tøjhusmuseets aktuelle særudstillinger, Den Fjerne Krig og 1864 – Afslutning og begyndelse?, kan du opleve, hvordan krig har påvirket individet såvel som den danske selvforståelse og nationalfølelse.

Bookmark and Share