Tøjhusmuseet

Et museum med krudt og kugler i luften

Kanoner, håndvåben, rustninger, uniformer og drabelige sværd kan opleves i al deres herlighed i Christian 4.s solide renæssancebygning fra 1604. Tøjhusmuseets højloftede rum har siden  begyndelsen af 1800-tallet været udstillingssted for krigens teknologi. Her kan man spadsere rundt i forskellige udstillinger om krig og våben og opleve alt fra samuraivåben til en tysk V-1 bombe fra Anden Verdenskrig.

Tøjhuset blev bygget som et våbenlager, der skulle sikre Christian 4.s drøm om en velbefæstet dansk krigshavn- og flåde. De gamle fortøjningsringe til krigsskibene hænger stadig langs murstensvæggene som en svanesang til fordums bristede drømme.

En krigerisk Danmarkshistorie

”Krig er som kærlighed; den finder altid en vej,” filosoferer den tyske forfatter og dramatiker Bertolt Brecht, da han under 2. verdenskrig sammen med sin hustru og deres to fælles børn sidder i eksil i Sverige.
Få et anderledes rørende indblik i krigens (u)væsen i Tøjhusmuseets nyopstillede kronologiske fortælling om de 21 krige, Danmark bevæbnet til tænderne har udkæmpet med sværd, muskedonnere, kanoner og maskingevær i løbet af de sidste 500 år.

Krig er reglen snarere end undtagelsen

Krig har været med til at forme Danmark som nation. I Tøjhusmuseets aktuelle særudstillinger, Den Fjerne Krig og 1864 – Afslutning og begyndelse?, kan du opleve, hvordan krig har påvirket individet såvel som den danske selvforståelse og nationalfølelse.

Bookmark and Share
F-16. Foto Flyvevåbnet

Vil du prøve en F-16? Så har du chancen nu! F-16 på Tøjhusmuseet.