Kommende udstillinger

Udstillingen viser de danske og japanske cosplayeres fotografier, kostumer, skitsetegninger, manga-inspirationer og meget mere, og sætter det i perspektiv gennem videointerview.

Cosplay - mindre særudstilling om den store trend i japanske populærkultur.

Åbner marts 2015

Cosplay er en forkortelse af costume (kostume”) og play (leg). Med japansk populærkulturs succes spredte cosplay sig globalt og fik lokale udtryk. Udstillingen fortæller, hvordan japansk populærkultur bliver skabt, formet og genskabt på tværs af fysiske og visuelle grænser imellem Japan og Danmark. I udstillingen møder du tre danske og tre japanske cosplayere, der på hver deres måde overskrider grænserne mellem industri og forbruger, medie og menneske, japansk og dansk – og skaber deres egne medieverdener. Og du er inviteret til at lege med!

En af de hvide busser i København

De Hvide Busser

Forår 2015

På 70-året for aktionen med De Hvide Busser åbner vi en stor særudstilling om busserne, som evakuerede 17.000 mennesker ud af tyske kz-lejre under 2. verdenskrig. Redningsaktionen er ikke særlig kendt, og i anledning af 70-året ønsker Nationalmuseet derfor at fortælle historien om busserne og om de chauffører, læger og sygeplejersker, som tog på den farefulde færd.

Udstillingen vil også sætte fokus på begrebet medborgerskab og diskutere de dilemmaer, man kan blive stillet over for som borger i et samfund. Derfor handler udstillingen ikke kun om, hvordan man udviste medborgerskab under 2. verdenskrig – den vil også stille spørgsmålet: Hvordan er man egentlig en medborger i dag?

Bookmark and Share