Kommende udstillinger

Sønderborgs bombardement, 2 - 3 april 1864

Mennesker i krigen - 1864

Efterår 2014

"Mennesker i krigen - 1864" fortæller historien om krigen 1864 kronologisk gennem 21 bannere. På bannerne kan man bl.a. læse om berømte begivenheder som fx tilbagetoget fra Dannevirke, kampen ved Sankelmark, Lundby-affæren, stormen på Dybbøl - samt krigens årsager og dens afslutning. Historiemalerier og slagmarksfotos, der fortæller om begivenhederne på hver sin måde, vil også indgå i udstillingen, sammen med 30 montrer, som beskriver 30 personer - 15 danske og 15 tyske.

En af de hvide busser i København

De Hvide Busser

Forår 2015

På 70-året for aktionen med De Hvide Busser åbner vi en stor særudstilling om busserne, som evakuerede 17.000 mennesker ud af tyske kz-lejre under 2. verdenskrig. Redningsaktionen er ikke særlig kendt, og i anledning af 70-året ønsker Nationalmuseet derfor at fortælle historien om busserne og om de chauffører, læger og sygeplejersker, som tog på den farefulde færd.

Udstillingen vil også sætte fokus på begrebet medborgerskab og diskutere de dilemmaer, man kan blive stillet over for som borger i et samfund. Derfor handler udstillingen ikke kun om, hvordan man udviste medborgerskab under 2. verdenskrig – den vil også stille spørgsmålet: Hvordan er man egentlig en medborger i dag?

Bookmark and Share