Musikmuseet - Instrumenternes verden

Kinesisk gong
Drejelirehoved
F. Thomsen harmonika
Teuffel Birdfish guitar

Musikmuseet flytter til nye lokaler

Musikmuseet er museet om musikhistorien. Museets udstilling er i øjeblikket lukket på grund af flytning til det tidligere Radiohus på Rosenørns Allé; bygningen her vil fremover danne rammen om et enestående "musikkens hus" i et samarbejde mellem Musikmuseet og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor museets samlinger bringer den levende musik ind i en kulturhistorisk sammenhæng, og hvor den levende musik tilfører museets samlinger en klanglig dimension.

Et af formålene med flytningen er at sikre plads til Det Klingende Museum - et projekt for børn og unge, som får mulighed for at udforske alle slags musikinstrumenter inden for de tre hovedgenrer: klassisk musik - rytmisk musik - traditionel musik. Børn og unge med vidt forskellig social og kulturel baggrund kommer her til at udfolde sig i et musik- og museumsmiljø, hvor læring og selvudfoldelse er to bærende elementer.

Den nye udstilling åbner for publikum 12. september 2014.

Hør om baggrunden for flytningen

Musikinstrumenter igennem 500 år

Musikmuseet blev grundlagt i 1898, men dets samling går meget længere tilbage i historien. Samlingen omfatter musikinstrumenter fra Europa, Asien og Afrika fra 1500-tallet og frem til vor tid.

Museets store samling af instrumenter er ikke tilgængelige i flytteperioden, men på museets bibliotek kan genstandene studeres i en database, som med billeder og fakta giver alle nødvendige oplysninger om hvert enkelt instrument.

Et udvalg af museets smukke instrumenter med tilhørende tekster kan ses på Historisk Viden - Tema - Musik.

Bibliotek, arkiv og billedsamling

Musikmuseets samling omfatter også et omfangsrigt bibliotek, arkiv og billedsamling, som genåbner snarest muligt efter flytningen, se nærmere under Åbningstider).

Her kan man finde værker af og materiale om mange af dansk musikhistories store personligheder, blandt andre Angul Hammerich, Johan Svendsen, Aksel Schiøtz og Niels W. Gade, foruden materiale om vigtige danske musikinstitutioner og -organisationer. Faglitteratur om instrumenter, perioder og områder forefindes også i stort omfang.

Publikationer og postkort

Kataloger fra Musikmuseets tidligere særudstillinger samt museets årbog og et udvalg af postkort kan købes på museet i kontorets åbningstid.

Klik her for titler, billeder og priser.

Bookmark and Share