1 af 5
Åbningstider og priser

Tøjhusmuseet

Krig er reglen snarere end undtagelsen

Krig har været med til at forme Danmark som nation.

I Tøjhusmuseets særudstilling Den Fjerne Krig, kan du opleve, hvordan krig har påvirket individet såvel som den danske selvforståelse og nationalfølelse.

På museets første sal kan du se basisudstillingen Danmarks Krige som behandler 21 krige gennem 500 års Danmarkshistorie.

Udstillingen Sømagt! Flåden i Krig og Fred fortæller historien om Den Kongelige Flåde og Danmarks rolle som sømagt gennem fem århundreder.

Et museum med krudt og kugler

Kanoner, håndvåben, rustninger, uniformer og drabelige sværd kan opleves til overflod i Christian 4.s solide renæssancebygning fra 1604. Tøjhusmuseets højloftede rum har siden  begyndelsen af 1800-tallet været udstillingssted for krigens teknologi. Her kan man spadsere rundt i forskellige udstillinger om krig og våben og opleve alt fra samuraisværd til en tysk V-1 bombe fra Anden Verdenskrig.

Tøjhuset blev bygget under Christian 4. som et våbenlager for både Hæren og Flåden. Den unikke bygning har dermed rummet våben og krigsudstyr i mere end 400 år. Tøjhuset var oprindelig en del af det såkaldte Tøjhusanlæg, der også omfattede Proviantgården og et havnebassin mellem de to majestætiske bygninger. Krigshavnen blev siden fyldt op og hele området gjort civilt. I dag finder man Bibliotekshaven hvor den gamle havn lå. De gamle fortøjningsringe til krigsskibene hænger stadig langs murstensvæggene i haven og minder om stedet krigeriske fortid.

Alle udstillede skydevåben på Tøjhusmuseet og i Tøjhusmuseets samlinger, er ikke funktionsduelige.

En krigerisk Danmarkshistorie

”Krig er som kærlighed; den finder altid en vej,” filosoferede den tyske forfatter og dramatiker Bertolt Brecht, da han under Anden Verdenskrig sammen med sin hustru og deres to børn sad i eksil i Sverige.
Få et grundigt indblik i krigens væsen og uvæsen i Tøjhusmuseets nyopstillede kronologiske fortælling om de 21 krige, som Danmark har udkæmpet med sværd, muskedonnere, kanoner og maskingeværer i løbet af de sidste 500 år.

Åbningstider og priser

Tirsdag - søndag 10 - 17
Lukket mandag

Dagsbillet voksen DKK 65
1 barn + 1 voksen DKK 50
Barn under 18 år gratis

Årskort + 1 ledsager DKK 175
Partoutkort + 1 ledsager
 DKK 395

Alle udstillede skydevåben på Tøjhusmuseet og i Tøjhusmussets samlinger, er ikke funktionsduelige.

Del denne side