1 af 3
Åbningstider og priser

Skibene på Holmen

Sælen, Sehested og Peder Skram

Kom helt tæt på historien ombord på tre af flådens ikoner fra den kolde krig. Skibene står nærmest som da de blev taget ud af tjeneste og har åbent for besøgende i sommer- og efterårsferierne.

I ubåden Sælen er lugten af diesel intakt og kaffekanden hænger der stadig, Sehested er rigget til som skulle den i krig i morgen, og fregatten Peder Skram(eksternt link), en gang flådens største kampskib, er stadig et imponerende syn. De tre skibe var nogle af de stærkeste våben, Danmark havde under den Kolde Krig, og som var med til at forsvare det danske territorium. Sælen er en ubåd, som Danmark købte under den Kolde Krig og er den eneste danske ubåd, der nogensinde har deltaget i en krig, hvilket den gjorde i Irak-krigen i 2003.

Sælen

Sælen er en ubåd, som Danmark købte under den Kolde Krig, og er den eneste danske ubåd, der nogensinde har deltaget i en krig, hvilket den gjorde i Irak-krigen i 2003. Her oplever du, hvorfor det har krævet en stærk psyke og et roligt gemyt at være ubådssejler. Her kunne den 24-mandsstore besætning nemt være lukket inde i ubådens beskedne kvadratmeter i perioder på op til tre uger.

Sehested

Sehested blev under den Kolde Krig betragtet som verdens ondeste krigsskib, der spækket med våben udgjorde Natos frontlinje mod Warszawa-pagten. Tegningerne til båden var så populære, at både briterne og amerikanerne ønskede tegningerne til den, men danskerne lod sig ikke kue og passede godt på deres "hemmelige" våben. Du oplever hvordan livet var ombord og hører om den historiske baggrund for bådene, den tid de blev brugt i og om mandskabets hverdag.

Peder Skram

Sælen og Sehested ligger tæt op ad fregatten Peder Skram (eksternt link), som du også kan besøge. Som et fornemt stykke dansk skibsbygningskunst og som kommandoskib i invasionsforsvaret af Danmark under den Kolde Krig, er fregatten sammen med Sælen og Sehested bevaret som et levende museum fra samme periode.

Fregatten Peder Skram ejes af Fonden Peder Skram, men Nationalmuseet og fonden har indgået et samarbejde om en fællesbillet til alle tre skibe. Fællesbilletten giver rabat på adgangen til alle tre skibe.

Holmen og mastekranen

Holmen er et af Københavns mest unikke historiske områder. Her blander det gamle sig med det nye, og til sammen fortæller området 300 års dansk flådehistorie i København.

Holmen er åben for offentligheden fra solopgang til solnedgang. Man kan tage en spadseretur rundt og kigge på bygningerne eller kigge på mastekranen fra 1749. Den karakteristiske kran er i dag et af de meget få overlevende vidnesbyrd om de mesterlige konstruktionsprincipper, som Holmen beherskede.

Åbningstider og priser

Fællesbillet til alle tre skibe
Voksen DKK 110
Pensionist/studerende DKK 90
Ung under 18 DKK 65
Barn under 5 er gratis

Fællesbillet til ubåden og torpedomissilbåden 
Voksen DKK 70 
Ung under 18 DKK 45 
Barn under 5 gratis

Fællesbilletter købes ved fregatten Peder Skram

Del denne side