Orlogsmuseet - havskum og krudtslam

Kom og oplev Danmarks enestående skibshistoriske museum, der har adskillige skæve, sjove, farlige og flotte ting og modeller med en unik fortælling. Fortællingerne viser det danske søartilleris udvikling, dramatiske søslag med kanonkugler susende om ørene og København som en respekteret flådeby.

Her kan man blandt andet beundre elegante galeoner med galionsfigurer, der leder tankerne hen på farefulde søslag mellem dristige pirater og heroiske søadmiraler. Gå heller ikke glip af Orlogsmuseets udstillede ubåd, Spækhuggeren, hvor du virkelig mærker, hvor klaustrofobisk sørejser uden udsigt til landjord i månedsvis kan være for en 33-mandsstor besætning.


Orlogsmuseet border det gamle flådehospital

I 1989 bordede Orlogsmuseet en sidefløj i det gule Søkvæsthus fra 1754, og her bor museet stadig sammen med sin imponerende, historiske modelsamling, der kan dateres helt tilbage til 1600-tallet. Modelsamlingen giver en spændende indblik i dansk skibsteknologihistorie, da modellerne er udført af skibskonstruktører – og således bygget i nøjagtig skala og udsmykket efter alle kunstens regler.

Del denne side