Valentinsdag og museumsdating

Valentinsdag, som fejres 14. februar, er kendt som "de elskendes helligdag". Når turen går forbi Nationalmuseet på dagen, kan det forelskede par blandt andet gå på jagt efter kærlighedssymboler, høre kærlighedshistorier, spise kærlighedsbrunch eller designe og udsmykke et Valentinskort til ens hjertes udkårne og meget mere.

Kærlighedens viltre væsen fejres igennem historien. Både den velsignede igennem ægteskabet og den forbudte kærlighed, som blev udlevet i ly af natten. Der blev flirtet og bejlet både på kongeslottet, i bondehusene og i byens smalle gyder. Flirten og kærlighedens love har set vidt forskellige ud gennem tiden. Tag med på vandringer i kærlighedens historie.

Find din kvinde i et dejtrug - kærlighedsomvisning på Nationalmuseet

I 1700-tallet kiggede en ung bonde efter en kone med stærke overarme. Kunne hun ælte en overordentlig stor klump dej i et trug, var hun nemlig en god kone, der forstod at gå til hånde. Det var altså ikke den lille spirrevip på dansegulvet, han skulle gifte sig med. Men inden ægteskabet kom på plads, kunne parret kurtisere hinanden med gaver og natlige møder for at se om kemien passede. Tag på kærlighedstur om romantik, ægteskab og forbudte følelser.

Tid og sted: Nationalmuseet 11. 12. 18. 19. februar 2017 kl. 11.00 og 13.00
Pris: 75 kr. inkl. entré til museet. Køb billet i webshoppen

Tag på date gennem kærlighedshistorien – gå-selv-guide

Inviter din udkårne – eller måske et helt nyt bekendtskab – på en date og gå på opdagelse på museet med vores gå-selv-hjerteguide ved hånden. Her kan du opleve kærlighedsgenstande og historier om kærlighed fra antikken til i dag.

Tid og sted: Nationalmuseet i hele februar 2017. Spørg efter folderen i receptionen.
Pris: 75 kr. inkl. entré til museet.

Valentinsbrunch og bobler i Restaurant Julian

Restaurant Julian i Nationalmuseet har strikket flere menuer sammen, der fryder ganen og stimulerer lysten tilsat en glas bobler.

På menuen finder man elskovsretter som Venus salaten, Love brownies og mange flere.
Tid og sted:
Restaurant Julian i Nationalmuseet 11.-12. og 18.-19. februar. Brunchen serveres mellem 10.00 og 12.00, men restauranten har åbent fra 10.00-16.46.

Kongernes Kærlighed – kærlighedsomvisning på Christiansborg Slot

De danske konger havde farverige elskerinder. I århundreder delte de seng med kongerne på Christiansborg Slot. For et kongeligt ægteskab var ren og skær politik. Derfor var dronningen ved kongens side sjældent hans hjertes udkårne. Flere af elskerinderne var højtelskede af kongen, men meget upopulære i kongefamilien og store dele af den danske befolkning.

Tid og sted: Christiansborg Slot 11., 12., 18. og 19. februar 2017 kl. 11.00 og 14.00
Pris: 125 kr. Køb billet i webshoppen
Læs mere om Kongernes Kærlighed på christiansborg.dk

Relaterede oplevelser

Del denne side