Jellingstenene 2012
Jellingstenene 2012
Jellingstenene med klimaskærm
Jelling i 1971
Jelling i 1971
Jelling før den store frilæggelse.

Kongernes Jelling - Vikingegrave og runesten

Formidlingscenter i smukke rammer

Museet Kongernes Jelling er nabo til det historiske og naturskønne område omkring Jelling Kirke, hvor de to berømte Jellingsten og to kæmpegravhøje ligger. Vikingekongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand skabte de første monumenter i området for mere end 1000 år siden, de satte hver især en runesten med skelsættende tekst og netop den historie bliver levende fortalt i den kommende udstilling, der åbner i forsommeren 2015.

Du kan i området gå rundt i den enorme palisade der for mere end 1000 år siden omgav Jelling, og du kan se den 350 meter lange skibssætning, der har nordhøjen placeret midt i skibet. En lille folder, der kan hentes i Kongernes Jelling fortæller om Jelling og dets monumenter på Haralds tid.

Den lille by Jelling vest for Vejle er intet mindre end et af Danmarks vigtigste historiske udflugtsmål. Det udgør ikke blot Danmarks største vikingeanlæg – i 1994 blev området omkring Jellingstenene optaget på UNESCOs verdensarvsliste og kom dermed i selskab med bl.a. Stonehenge og Den kinesiske Mur.

I 2011 blev stenene, efter mere end 1000 år i det fri, overdækket med to glasmontrer, så de nu er beskyttet mod vind og især vintervejr.

Den flotte natur omkring det historiske område og museet indbyder til en gåtur og frokost i det fri. Du er også velkommen til at nyde en let anretning eller et stykke kage i museets café, og i museumsbutikken kan du lade dig friste af et bredt sortiment af vikingesmykker, historiske drikkeglas, bøger og andre unikke ting. Træd ind i historien og mærk vingesuset fra vikingetidens Danmark. Vi glæder os til at byde dig velkommen til en oplevelsesrig dag på museet Kongernes Jelling.

Del denne side