Bernhard Olsen Teateret

Bernhard Olsen Teateret er indrettet i en smuk gymnastiksal af træ, bygget omkring år 1900 i solid skønvirkestil. Salen blev bygget til Grundtvigs Højskole som ligger midt på Frilandsmuseet. I 1928 ønskede Grundtvigs Højskole en ny gymnastiksal og den gamle træbygning blev flyttet til Landboskolen, samme sted hvor den stadig ligger. Gymnastiksalen blev brugt af landboskolens elever. Efter Frilandsmuseet overtog Landboskolen i 1950 blev salen i mange år brugt som magasin og i 2012 fik den nyt liv som teater- og foredragssal. 

I den gamle sal er der gymnastikribber langs væggene og en balkon på første sal til et lille orkester. Orkesterbalkonen er bevaret, og den levende musik væves ind i teaterforestillingerne.

Bevaret er også salens meget smukke loftskonstruktion med åbent bjælkeværk. Lofter og vægge af træ giver salen en rolig og klar akustik.

Forestillingerne på den intime scene er i høj grad folkelige, musikalske og humørfyldte. Her eksperimenteres også med pantomime, syngespil, gøgl og kropslig komik. Læs mere om den aktuelle forestilling.

Du kan også leje Bernhard Olsen Teatret til at holde dit eget arrangement.

Del denne side