Jul på Frilandsmuseet 2017

To weekender med julens historie

På Frilandsmuseet fortæller vi historien om julens forberedelse og fejring de sidste 200 år med et væld af aktiviteter, teaterforestillinger og julepyntede gårde. Se de pyntede juletræer og stuer, skueborde med 1700-tallets julemad og hør om julens historie på gratis omvisninger. Lær at tro på nisser - især når de driller, og kig ind i herregårdens store køkken, hvor brændekomfuret buldrer, og duften af småkager breder sig. Klip julepynt efter gamle opskrifter, lav spændende pynt af halm og deltag i den store juletræsfest på herregårdens gårdsplads - eller nyd julefreden i museets stille kroge. Besøg julecaféene med masser af julelækkerier og museumsbutikken som bugner af julegaveidéer. 

Åbningstider i julen:
2. + 3. og 9 + 10. december 2017
Begge dage kl. 10-16 (Aktiviteter 11-15). Husk, det er kun de julepyntede bygninger som er åbne.

 

 

Bonden og Drillenissen

På bondegården kommer den sure og nærrige bonde ud for uheld og sære ting! Måske skulle han lytte til sin kone, som gerne vil give gårdens nisse en stor portion julegrød!

Museets festlige teaterstykke om Drillenissen er GRATIS. Det varer ca. 20 minutter og er velegnet for alle aldersgrupper. Kom og få rørt lattermusklerne!

Historien bygger på gamle sagn om nisser indsamlet af folkemindesamler Evald Tang Kristensen i slutningen af 1800-tallet. Så det hele er ganske sandt! 

Drillenissen spiller kl. 11.30, 12.30 og 14.30 på Lundagergårdens gårdsplads.

Del denne side