Frilandsmuseet - en levende historie

Frilandsmuseet er vinterlukket men åbner 1. maj, dog med en lille ekstra åbning med påskeaktiviteter 2. - 6. april. Mens du venter, kan de besøge os på Historiske Dage i Øksnerhallen den 13. - 14. marts. Læs hele den spændende festival-avis her.

Se de stemningsfulde bygninger flyttet fra forskellige egne af landet, de gamle afgrøder og husdyrracer på markerne og smukke, historiske nytte- og prydhaver. Nyd højsæsonernes mange aktiviteter, tag en tur i hestevognen og bliv inspireret i museumsbutikken.

Lej et spændende lokale til konfirmation, bryllup eller møde

På Frilandsmuseet har vi rammerne til et helt anderledes arrangement. Hold jeres fest eller møde på en ny og meget stemningsfuld måde. Vi hjælper også gerne med aktiviteter, underholdning og bespisning. Vi kan også tilbyde et konferencelokale med plads til 140 personer indrettet i en smuk gammel gymnastiksal. På Brede Værk findes også dejlige lokaler med udsigt til Mølleåen. 

Frilandsmuseet i Palæstina

I den lille landsby lidt udenfor Ramallah ligger en stor landejendom, der i mere end 30 år har ligget ubeboet. Huset var beboet fra 1930’erne til midt 70’erne. Og minderne om livet i dette hjem er ikke få og rummer det hele, både hverdagen, gæsterne, arbejdet og krigene. Emilie Juul Simonsen fra Frilandsmuseet er i Palæstina for at hjælpe med en dramatiseret formidling om livet i dette hjem.

Undervisning på Frilandsmuseet

Frilandsmuseet tilbyder undervisning for alle klassetrin og så godt som alle emner knyttet til livet på landet. Kom på omvisning og hør om overtro, børns arbejde eller livet som fattig før i tiden. I kan komme på arbejde i herregårdens køkken eller på fæstegården hvor der skal kærnes smør, kartes uld og meget andet. Kom og få en rigtig hyggelig dag med klassen og lær lidt om det gamle bondeland som ikke længere findes. Vi glæder os til at se jer. 

Påske på Frilandsmuseet 2. - 6. april kl. 10-16

Glæd jer til en dejlig påsketur på Frilandsmuseet. Læg vejen forbi den lille herregård i den nordlige del af museet og se køkkenlauget lave påskemad - både til de sørgelige og de festlige påskedage. Wienercaféen er åben og der er både lam og gedekid.

Del denne side