Brede Værk - Industrien i den grønne

Museum om Dansk industrikultur

Museet 'Brede Værk' ligger i Danmarks største fredede industrianlæg. Med lyd, lys, levende billeder, og et mylder af spændende ting får du indblik i historien om almindelige menneskers hverdag på vej mod nutidens samfund og om industrialiseringens betydning for dagligdagen.

Verden i værket og værket i verden

Selvom Brede Værk er lukket, er det stadig et besøg værd. Tag en tur blandt 250 års industriarkitektur med fabriksbygninger, arbejderboliger og mesterboliger og få et indtryk af det lille samfund. Den imponerende direktørbolig fra 1797 skal I glæde jer til at besøge på sommerens omvisninger. Mølleåen er opdæmmet og vandets løb gemmen bygningerne kan følges. I Parken ligger gartneribygningerne fra 1920'erne, en fin lille kinesisk thepavillon og der står en masse æbletræer, alle af gamle sorter. I kan se en af landets første børnehaver 'Brede Asyl' og Brede Spisehus, hvor fabrikkens arbejdere fik fyldt deres mandspand. Nu er det et fransk inspireret spisested. Længere mod nord ligger Indelukket og her kan man begynde en dejlig gå- eller cykeltur mod Øresund.

Undervisning i Brede

Fra 5. maj til 26. juni og 18. august til 30. september tilbyder vi undervisning i form af rundvisningerer i udstillingerne og "Hænderne i maskinen" hvor eleverne er samlebåndsarbejdere for en dag.

Industrien i det grønne

Brede Værk - udstillinger i Danmarks største fredede industrianlæg ved Mølleåen i Brede. Her er alt fra store karte- og spindemaskiner til børne- og badetøj, arbejderfaner og fusk af ølkapsler! Stor park med historiske æblesorter og kinesisk pavillon. Brede Værk er åbent 1. maj - 30. september kl. 10-16

Del denne side