Brede Værk - Industrien i den grønne

Museum med fokus på industrialiseringen i Danmark

Museet Brede Værk ligger i Danmarks største fredede industrianlæg. Med lyd, lys, levende billeder, og et mylder af spændende ting får du indblik i historien om almindelige menneskers hverdag på vej mod nutidens samfund og om industrialiseringens betydning for dagligdagen.

Buster Film Festival i Brede

I 2050 er robotter en naturlig del af samfundet. Der findes 'build a robot'-laboratorier, hvor man kan skræddersy sin helt egen robot. Men hvad sker der, når der går kludder i maskineriet? Spændende filmoplevelser for skoleklasser Buster Filmfestival på Brede Værk

Dampmaskinen

Dampmaskinen i Brede er fra 1908 og kan sættes igang af personalet. Dampmaskinen erstattede vandhjulene og gav kraft til karte- og spindemaskiner og vævene. Den blev afløst af gas- og dieselmotorer.

Industrien i det grønne

Brede Værk - udstillinger i Danmarks største fredede industrianlæg ved Mølleåen i Brede. Her er alt fra store karte- og spindemaskiner til børne- og badetøj, arbejderfaner og fusk af ølkapsler! Stor park med historiske æblesorter og kinesisk pavillon. Brede Værk er åbent 1. maj - 30. september kl. 10-16

Undervisning i Brede

Fra 5. maj til 26. juni og 18. august til 30. september tilbyder vi undervisning i form af rundvisningerer i udstillingerne og "Hænderne i maskinen" hvor eleverne er samlebåndsarbejdere for en dag.

Del denne side