1 af 4
Åbningstider og priser

Brede Værk - Industrien i det grønne

Museum om Dansk industrikultur

Museet 'Brede Værk' ligger i Danmarks største fredede industrianlæg. Med lyd, lys, levende billeder, og et mylder af spændende ting får du indblik i historien om almindelige menneskers hverdag på vej mod nutidens samfund.

Undervisning i Brede

Fra 5. maj til 26. juni og 18. august til 30. september tilbyder vi undervisning i form af rundvisninger i udstillingerne og "Hænderne i maskinen" hvor eleverne er samlebåndsarbejdere for en dag. Maskinen kan også prøves uden underviser, men kræver bestilling på 41 20 64 58.

Rundvisninger og udstillinger

Hver søndag er der rundvisninger i Brede Hovedbygning og arbejderboligen kl. 12.00, 13.00 og 14.00. Bestil på 4120 6458 eller køb i døren/ 50 kr. Se også Brede Værks udstillinger: Her er alt fra store karte- og spindemaskiner til børne- og badetøj, arbejderfaner og fusk med ølkapsler! Åbent 10-16, tirs-søn.

Verden i værket og værket i verden

Kom tæt på 250 års industriarkitektur med fabriksbygninger, arbejderboliger og mesterboliger og få et indtryk af det lille samfund: Mølleåen er opdæmmet og vandets løb gemmen bygningerne kan følges.Den imponerende direktørbolig fra 1795 kan besøges i sommerens omvisninger. En af landets allerførste børnehaver 'Brede Asyl', er i brug som børnehave i dag, og Brede Spisehus, hvor fabrikkens arbejdere fik fyldt deres mandspand er nu et fransk inspireret spisested. Længere mod nord ligger Indelukket og her kan man begynde en dejlig gå- eller cykeltur mod Øresund.

Åbningstider og priser

Dagsbillet voksen DKK 50
1 barn + 1 voksen DKK 40
Barn under 18 år gratis

Årskort + 1 ledsager DKK 125
Partoutkort + 1 ledsager DKK 395 

Del denne side