Historisk viden

Lusekatte

50 gr. gær
100 gr. smør
250 gr. kvark
1 gr. saffran
1 1/2 dl. sukker
1/2 tsp. salt
ca. 17 dl. mel
rosiner
1 æg

Smuldr gæren en skål og smelt smørret. Tilsæt mælken og varm op til det er lunkent - hæld væsken over gæren. Rør rundt til gæren har oplæst sig. Tilsæt kvark, saffran, sukker, salt og det meste af melet. Ælt, til dejlen er blank og smidig og slipper skålens kanter. Tilsæt evt. mere mel og lad dejen hæve i 30 minutter.
Form dejen til S-formede brød og sæt en rosin i hver ende og lad dem efterhæve i 20-30 minutter. Lusekattene pensles derefter med sammenpisket æg og bages midt i en forvarmet ovn, ca. 5 - 7 minutter.

Kilde: oversat fra svensk Wikipedia

Del denne side