1 af 3

Del din dag

Skriv dagbog 6. september 2017 og bliv del af Danmarkshistorien

Din nutid – fremtidens historie

Vær med til at give kommende generationer mulighed for at vide, hvordan vi i 2017 lever, arbejder og tænker på en ganske almindelig dag. Hver enkelt fortælling vil bidrage til at tegne billedet af hverdagen i Danmark 2017, sådan som vi selv oplever den. Alle er velkomne til at skrive om deres dag.

I 1992 opfordrede Nationalmuseet og Danmarks Radio danskerne til at skrive dagbog. Mange mennesker bidrog med deres beretninger, og over 51.000 dagbøger kom ind. Der er nu gået 25 år, og Nationalmuseet vil gerne gentage opfordringen. Hvordan har hverdagslivet ændret sig de seneste 25 år? Hvordan ser Danmark ud i dag? Og hvordan oplever vi forandringerne?

Du kan sende din dagbog til Nationalmuseet via denne side fra den 6. september 2017. Du kan sende din dagbog indtil den 29. september 2017.

Har du spørgsmål til Del din Dag? Kontakt Nationalmuseet på denne e-mail: dagbog@natmus.dk

Hvordan sender jeg min dagbog til Nationalmuseet?

Din dagbogsoptegnelse for den 6. september skal uploades digitalt. Via denne side åbner vi portalen, hvor man kan uploade til, men først fra den 6. september. 

Du kan både uploade den som en word-fil eller PDF. Du har også mulighed for at uploade fem billeder eller en video, der udgør dit dagbogsindlæg. Indsamlingshjemmesiden bliver offentliggjort den 6. september via dette samme link, nemlig http://natmus.dk/dagbog/  

Alle under 18 år skal også indsende en samtykkeerklæring.

Skriv til os

Skriv dagbog over hvad du laver og hvad du tænker onsdag den 6. september 2017. Det kan være langt eller kort. Du kan være ung eller gammel, syg eller rask. Alle kan skrive. Det spiller ingen rolle, om retskrivningen er perfekt. Bare skriv. Her er nogle idéer, men husk, at du kan skrive lige, som du vil.

· Begynd gerne med en kort beskrivelse af dig selv (alder, bopæl, erhverv osv.). Beskriv dernæst, hvad du har lavet i løbet af dagen. Jo flere detaljer, des bedre.

· Beskriv dit tøj, dine omgivelser og hvad du har spist. Om du har været nogen steder og hvor.

· Beskriv hvad der er sket på din arbejdsplads eller i hjemmet, hvad du har lavet, og hvordan du har oplevet det.

· Fortæl om mennesker du har mødt, og hvad I har talt om. Du har måske været bortrejst på ferie eller tjenesterejse. Du har måske været ensom eller indlagt på hospitalet.

· Har du dyrket fysiske aktiviteter – sport eller andet?

· Har du foretaget nogen indkøb? Har du set bestemte tv-programmer, surfet på internettet, været i byen, haft gæster eller andet?

· Digitale medier: Har du været på de sociale medier, spillet computerspil eller streamet film eller andet i løbet af dagen?

· Er der sket noget i dagens løb, som har gjort dig glad, ked af det eller skuffet? Er der noget andet, som har optaget dig? Fortæl så meget du kan og vil.

· Til sidst – fortæl om dette har været en typisk hverdag for dig eller om den var usædvanlig på en eller anden måde. Upload gerne fotos, tegninger eller andet, som underbygger din beretning.

Er du lærer, så læs mere her

”Del din dag” kan bruges i klasselokalet. Alle elever kan skrive, og det eneste krav er, at de beskriver en dag i deres liv, sådan som de oplever den.
Gennem deltagelse i dagbogsindsamlingen lærer eleverne, at de selv er med til at skrive historie – hver dag. Historien bliver konkret og håndgribelig.

Bemærk, at dagbogsskribenter under 18 år skal uploade skriftlig tilladelse i form af samtykkeerklæring fra forældre eller værge til at deltage og uploade deres bidrag til Del Din Dag.

Hent lærervejledning. 

Hent samtykkeerklæring.

Del denne side