Kongernes Jelling - Vikingegrave og runesten

Formidlingscenter i smukke rammer

UDSTILLINGEN ER LUKKET OG ÅBNER I FORSOMMEREN 2015

 

Museet Kongernes Jelling er nabo til det historiske og naturskønne område omkring Jelling Kirke, hvor de to berømte Jellingsten og to kæmpegravhøje ligger. Vikingekongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand skabte de første monumenter i området for mere end 1000 år siden, de satte hver især en runesten med skelsættende tekst og netop den historie bliver levende fortalt i den kommende udstilling, der åbner i forsommeren 2015.

Den lille by Jelling vest for Vejle er intet mindre end et af Danmarks vigtigste historiske udflugtsmål. Det udgør ikke blot Danmarks største vikingeanlæg – i 1994 blev området omkring Jellingstenene optaget på UNESCOs verdensarvsliste og kom dermed i selskab med bl.a. Stonehenge og Den kinesiske Mur. Derfor er stenene blevet overdækket af to glasmontre, så de nu er beskyttet mod vind og vejr.

Den flotte natur omkring det historiske område og museet indbyder til en gåtur og frokost i det fri. Du er også velkommen til at nyde en let anretning eller et stykke kage i museets café, og i museumsbutikken kan du lade dig friste af et bredt sortiment af vikingesmykker, historiske drikkeglas, bøger og andre unikke ting. Træd ind i historien og mærk vingesuset fra vikingetidens Danmark. Vi glæder os til at byde dig velkommen til en oplevelsesrig dag på museet Kongernes Jelling.

Bookmark and Share

Jellingprojektet

På hjemmesiden for det store forskningsprojekt, Jellingprojektet, kan du finde masser af information om monumenterne i Jelling.