Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Fotos: Museums Partner 1 af 6
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright

Vikings - Warriors From the Sea

Vikings - Warriors From The Sea
Foto: Museumspartner

Vikingernes fascinerende verden præsenteres i Nationalmuseets internationale vandreudstilling Vikings – warriors from the sea / Vikingos – Guerreros del Norte, Gigantes del Mar.

Med over 700 genstande fra Nationalmuseets samlinger fortæller udstillingen om vikingerne ude og hjemme - om deres erobringer, plyndringer, handel og bosættelser langt ude i verden - og om deres hverdag i Norden. I vikingetiden samlede kong Harald Blåtand Danmark til et rige. De første byer blev grundlagt og Kristendommen fortrængte den gamle hedenske tro. Danmark vendte sig for alvor mod Europa. I udstillingen kan man få indblik i vikingernes liv som krigere, handelsfolk, bønder og ikke mindst som fantastiske ingeniører, skibsbyggere, og søfarere. Vikingernes rejser bragte dem langt omkring, og sikrede de nordiske folk et omdømme og ry, der endnu lever videre 1000 år efter. Det fortæller historien om en befolkning og et samfund præget af magtkampe, innovative byggerier, smukke håndværk og kristendommens indtog.

Efter Alicante i Spanien kunne udstillingen opleves fra den 12. april til den 17. februar 2018 på Museu de Marinha i Lissabon og frem til 11. august 2018 på Foundación CajaCanarias i havnebyen Santa Cruz de Tenerife. 13. oktober 2018 åbnede udstillingen Vikings – beyond the Legend på Franklin Institute i Philadelphia, USA, hvor den kunne opleves indtil den 2. marts 2019. Fra 18. april 2019 og frem til 20. oktober 2019 kunne udstillingen opleves på Royal Alberta Museum i Edmonton, Canada. En mindre version af udstillingen er åben på Maritime Museum i Fremantle, Australien fra 12. december 2020 til 16. maj 2021. Fra den 14. april - 10 oktober 2022 rejser udstillingen til PAC i Montreal, Canada.

https://www.museumspartner.com/en/

Vikings - Warriors From The Sea

Nyhedsindslag fra CTV News om udstillingen på Royal Alberta Museum.

Vikings - Warriors From The Sea

Museumsinspektør Peter Pentz om Vikingernes ringe.

Vikings - Warriors From The Sea

Museumsinspektør Peter Pentz om Vikingernes våben.

Vikings - Warriors From The Sea

Hør om vores udstilling og samarbejdet med Ubisoft om spillet 'Assassin’s Creed Valhalla'. Husk undertekster.

Vikings - Warriors From The Sea

Museumsinspektør Peter Pentz om Vikingernes navigation.

Vikings - Warriors From The Sea

Museumsinspektør Peter Pentz om Thors hammer.