Salg og ydelser

Vikings - Warriors From the Sea

Vikingernes fascinerende verden præsenteres i Nationalmuseets internationale vandreudstilling ’Vikings – warriors from the sea’. Med over 700 genstande fra Nationalmuseets samlinger fortæller udstillingen om vikingerne ude og hjemme - om deres erobringer, plyndringer, handel og bosættelser langt ude i verden - og om deres hverdag i Norden. I vikingetiden samlede kong Harald Blåtand Danmark til et rige. De første byer blev grundlagt og Kristendommen fortrængte den gamle hedenske tro. Danmark vendte sig for alvor mod Europa.

Efter Alicante i Spanien kan udstillingen opleves fra den 12. april til den 12. november 2017 på Museu de Marinha i Lissabon. Bemærk at udstillingen i Lissabon er forlænget til 17. februar 2018. Her kan man få indblik i vikingernes liv som krigere, handelsfolk, bønder og ikke mindst som fantastiske ingeniører, skibsbyggere, og søfarere. Vikingernes rejser bragte dem langt omkring, og sikrede de nordiske folk et omdømme og ry, der endnu lever videre 1000 år efter. Det fortæller historien om en befolkning og et samfund præget af magtkampe, innovative byggerier, smukke håndværk og kristendommens indtog.

13. oktober 2018 åbner udstillingen Vikings – beyond the Legend på Franklin Institute i Philadelphia, USA, hvor den kan opleves indtil den 2. marts 2019.

https://www.museumspartner.com/en/

Udstillingstrailer fra Alicante

NationalmuseetPlay
Del denne side