Salg og ydelser

Konservering og restaurering af møbler og inventar

På møbelværkstedet bliver der restaureret og konserveret trægenstande af meget forskellig karakter. Nogle opgaver har til formål at stabilisere en genstand, så den igen kan bruges i det daglige som f.eks. prædikestole og altertavler fra kirker.

Andre opgaver har til formål at standse en accelerende nedbrydningsproces, som i sidste ende vil ødelægge den unikke genstand, som måske er et af få bevarede møbler fra et kendt snedkerværksted i 1700 tallet.

Konserveringen og restaureringen varetages af medarbejdere med specialviden om historiske træteknikker for eksempel snedkersamlinger, 1600 tallets barokprofiler, drejning af træ eller ben, indlagt finerarbejde/intarsia og tidligere tiders forskellige metoder til at give en træoverflade en smuk og holdbar overfladebehandling. Der lægges stor vægt på at bevare genstandens oprindelige konstruktion og overflade.

For at bevare stabiliteten kan det være nødvendigt at adskille svækkede samlinger og limfuger for at genlime og tilføje forstærkninger og indfældninger af nyt træ. Insektangreb i træ kan bekæmpes ved frysning uden brug af giftstoffer og med forskellige godkendte produkter. Hvis det er nødvendigt bliver det mørnede træ behandlet med et styrkende stabiliseringsmiddel.

Svampeangreb i træ kan bekæmpes med varmebehandling eller påføring af et godkendt produkt. Har man et historisk møbel, der er så nedbrudt i træet, at det ikke mere kan holde til almindelig brug, er det muligt at få udført en kopi. Sådanne kopier er der eksempelvis lavet af kunstnermøbler af arkitekt og maler N.A. Abildgaards.

Møbelværkstedets medarbejdere konserverer og restaurerer møbler, kirkeinventar og andre trægenstande. Institutioner og privatpersoner kan få udført opgaver.

 

 

Bevaring & Naturvidenskab

I.C. Modewegsvej, Brede
DK-2800 Kgs. Lyngby
Tlf:   +45 33 13 44 11
Fax: +45 32 51 49 00
E-mail

Google Maps 

Del denne side