Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Miljøarkæologi & Materialeforskning
Miljøarkæologi & Materialeforskning
Miljøarkæologi & Materialeforskning

Miljøarkæologi og Materialeforskning

"Miljøarkæologi og Materialeforskning" forsker og rådgiver bl.a. i klimarelaterede emner, herunder: Indeklima i museer (temperatur, luftfugtighed, luftforurening, lys), bygningsfysik (fugt, salt, konstruktioners stabilitet) og valg af gode materialer til magasin- og udstillingsbrug.

Miljøarkæologi omfatter forskning i bl.a. plantemakrofossiler (korn, frø) fra arkæologiske udgravninger, pollen og geoarkæologi. Der udføres også analyser af strontiumisotoper fra især knogler og tekstiler, samt dendrokronologiske og vedanatomiske analyser.

Der forskes også i moderne syntetiske materialer, som i stigende grad udgør et bevaringsproblem, fordi mange plasticgenstande ikke er fremstillet med henblik på langtidsholdbarhed. En vigtig opgave er at hjælpe konservatorer med at besvare spørgsmål om kulturarvsgenstandes materialesammensætning, historie og tilstand ved hjælp af natuvidenskabelige analysemetoder.

Laboratoriet analyserer Nationalmuseets egne genstande, men også genstande fra andre arkæologer, museer og konserveringsværksteder i Danmark og det øvrige Skandinavien.

In situ bevaring af den arkæologiske kulturarv, med et stadigt stigende antal arkæologiske fund, er der et behov for at bevare fundene på stedet uden udgravning. Når kulturarven efterlades in situ kræver det, at materialet er sikret og ikke nedbrydes af ugunstige miljøfaktorer.

Vi indsamler og opbygger viden om in situ bevaring af arkæologiske levn og koordinerer indsatsen fra Nationalmuseet på dette område.

Miljøarkæologi & Materialeforskning

I.C. Modewegsvej, Brede
DK-2800 Kgs. Lyngby
Tlf: +45 33 13 44 11
E-mail

Google Maps